Indrukwekkend: videobeelden uit Google Pixel

Indrukwekkend: videobeelden uit Google Pixel

Jasper van Bladel 597 0
Onlangs berichtte DxO dat de camera uit de nieuwe Google Pixel smartphone de beste smartphonecamera ooit was die ze getest hebben. Ook de videocapaciteiten in 4K zijn goed, dat bewijzen deze beelden gemaakt door filmer Matteo Bertoli.

Het is nog niet eens zo lang geleden dat iedere professional je vreemd aankeek als je dacht een goede foto of een goede video met een smartphone te maken. De tijd staat echter niet stil en als je onderstaande beelden bekijkt is het duidelijk: de ontwikkelingen gaan keihard.

Deze beelden zijn gemaakt met de camera uit de nieuwe Google Pixel. Die Pixel (en de Pixel HD) zijn het vlaggenschip van Google op smartphonegebied en hebben een bijzonder goede camera aan boord.

DxO

De camera in de Pixel en Pixel XL is door het gerenommeerde onderzoekslab DxO onderzocht. De camera kreeg 89 punten en de 12,3 megapixel-camera met f/2 kwam daarmee als beste smartphone-camera ooit uit de bus. De camera bezit optische beeldstabilisatie en kan door het lichtsterke objectief ook in donkere situaties uit de weg. DxO prijst vooral het detail-niveau van de beelden en het feit dat in alle geteste lichtomstandigheden verrassend weinig ruis verschijnt in de beelden uit de Pixel. Ook de mogelijkheden bij weinig licht zijn volgens DxO erg goed en verrassend te noemen voor een telefooncamera. Ook de autofocus (op basis van laser en fasedetectie) is snel en accuraat.

Video

Ook op videogebied staat de Pixel zijn mannetje. Je kunt filmen in 4K en de telefoon heeft softwarematige beeldstabilisatie ingebouwd.

Professioneel filmer Matteo Bertoli ging aan de slag met de Pixel, die voor de gelegenheid voorzien was van enkele accessoires zoals een statief, een Rhino slider en een Shoulderpod S1. Hij was erg onder de indruk van de prestaties van de telefooncamera. Matteo roemt de scherpte, het dynamisch bereik en de stabilisatie die ondanks dat het geen optische constructie betreft overtuigt. 

 

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper