Indrukwekkend: eerste foto's uit de Google Pixel

Indrukwekkend: eerste foto's uit de Google Pixel

Jasper van Bladel 2175 0
De Google Pixel gaat de strijd aan met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Eén van zijn sterke punten is de camera, die onlangs door DxO werd getest en met 89 punten de beste smartphone-camera tot nu toe is. Hier zijn de eerste beelden uit de Pixel.

Google heeft de term Nexus opzij geschoven en zet nu vol in op de Pixel en de Pixel XL, een grotere versie van diezelfde Pixel. Party trick is de camera van de Pixel, die na een test van DxO de beste smartphonecamera tot nu toe blijkt te zijn.

De camera in de Pixel en Pixel XL is door het gerenommeerde onderzoekslab DxO onderzocht. De camera kreeg 89 punten en de 12,3 megapixel-camera met f/2 kwam daarmee als beste smartphone-camera ooit uit de bus. De camera bezit optische beeldstabilisatie en kan door het lichtsterke objectief ook in donkere situaties uit de weg. DxO prijst vooral het detail-niveau van de beelden en het feit dat in alle geteste lichtomstandigheden verrassend weinig ruis verschijnt in de beelden uit de Pixel. Ook de mogelijkheden bij weinig licht zijn volgens DxO erg goed en verrassend te noemen voor een telefooncamera. Ook de autofocus (op basis van laser en fasedetectie) is snel en accuraat.

Hieronder kun je de eerste beelden uit de Pixel bekijken. Deze foto’s zijn geplaatst door Isaac Reynolds van Google. De foto's komen van een Google Photos pagina, waar je de foto's ook in groter formaat kunt beoordelen.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper