Volg de inauguratie van Donald Trump in VR

Inauguratie Donald Trump wordt gefilmd met Nikon KeyMission 360-camera’s

Fabienne Keijzer 497 0
Over een paar dagen is het zover, op 20 januari 2017 zal Donald Trump worden beëdigd als 45e president van de Verenigde Staten. De inauguratie zal wereldwijd te zien zijn, maar wil je de gebeurtenis in VR volgen? Dan kun je terecht bij USA Today die Nikon KeyMission 360-camera’s gaat inzetten.

Inauguratie Donald Trump wordt gefilmd met Nikon KeyMission 360 camera's 

Op 20 januari kun je de inauguratie van Donald Trump live en in VR volgen via het YouTube-kanaal van de Amerikaanse nieuwszender USA Today. Het bedrijf zal namelijk gebruik maken van een aantal ‘customized’ Nikon KeyMission 360 camera’s, laat Gannett Co., het moederbedrijf van USA Today Network, in een persbericht weten. Om een volledig beeld te bieden van de inauguratie en de parade die erna volgt, plaatst USA Today de Nikon KeyMission camera’s in het Capitol, de National Mall en langs de route.

Nikon KeyMission 360
Over het ‘customizen’ laat het bedrijf verder niks los. Wellicht hebben ze de camera’s dermate aangepast zodat ze in staat zijn om een live-verbinding met YouTube te maken. Via het kanaal van de nieuwszender kun je de livestream volgen op 20 januari vanaf 15:30 uur Nederlandse tijd. Mocht je in het bezit zijn van een VR-headset, dan kun je deze ook gebruiken voor een optimale ervaring.

Lees ook: Mogelijke Nikon KeyMission 360 prijs bekend

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne