In de Spotlight: Tour en Taxis Brussel door Kurt Vanderstraeten

In de Spotlight: Tour en Taxis Brussel door Kurt Vanderstraeten

Jasper van Bladel 600 0
Als je goed kijkt, kom je veel fotogenieke locaties tegen in het dagelijks leven. Zo overkwam Kurt Vanderstraeten, die een mooie foto maakte op het terrein van Tour en Taxis in Brussel.

De foto is genomen op het terrein van Tour en Taxis in Brussel, dat is een voormalig goederenstation en industriële opslagplaats midden in Brussel.  Momenteel wordt de plek herontwikkeld als evenementenlocatie en bedrijvencentrum.  Onder andere events zoals Art Brussels, Festival Couleur Café worden er georganiseerd.  Ik kwam terug van een bezoek aan Art Brussels en maakte een wandeling over het terrein en bij een gebouw dat ze nog moeten renoveren keek ik door het hek en zag ik deze steigers staan.  Ik heb dan ook niet lang getwijfeld om deze foto te nemen.  

Bekijk de foto's van Kurt in de Gallery

Sinds twee jaar ben ik gebeten door fotografie en daardoor heb ik mij ingeschreven aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Dendermonde.  Telkens als ik op stap ga, neem ik mijn fototoestel mee.  Mijn fototas staat altijd klaar. Het is boeiend om onderwerpen vast te leggen die iets te vertellen hebben en die je kan delen met anderen. Momenteel ben ik nog op zoek naar mijn eigen identiteit in de fotografie.  Het ene moment vind ik portretfotografie boeiend, het andere moment straatfotografie, enzovoort.  Op dit moment ben ik in de ban van stillevens.  Zo heb ik een recente reeks gemaakt met vissen in een modern jasje.

Systeem

Ik heb een tijd lang gewerkt met een spiegelreflexcamera Nikon D3200.  Maar sinds enige tijd ben ik overgestapt naar een systeemcamera, namelijk Fuji XT-2.  Zo'n systeemcamera is compact en ligt zeer goed in de hand en natuurlijk ook minder zwaar als een spiegelreflex.

Camera: Fujifilm X-T2
Objectief: XF 15-55mm
Diafragma: f/6.4
Sluitertijd: 1/50
Iso: 400

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper