In de Spotlight: Sandy Kern

In de Spotlight: Sandy Kern

Jasper van Bladel 602 0
De foto van Sandy Kern viel ons al eerder op door de mooie contrasten en het abstracte karakter van de plaat. Want wat zien we nu precies? Het is dat het ons al verklapt in de titel, maar anders zou het ook een bergketen geweest kunnen zijn. We vroegen haar wat meer te vertellen over de foto.

Zolang als ik me kan herinneren heb ik een interesse gehad in het maken van foto’s. Mijn eerste camera heb ik gekocht toen ik 7 jaar oud was, van mijn lang gespaarde verjaardagscentjes.

Super trots dat ik was, iedereen die ik kende werd door mij op de foto gezet worden. Alles werd vastgelegd en later afgedrukt en opgeplakt.

Naarmate ik ouder werd moest ook mijn camera mee veranderen eerst nog een standaard compact cameraatje naar een compact camera met behoorlijke zoomlens. Deze camera ging overal mee naar toe. Naar school, in de trein, op vakantie,  eigenlijk overal waar het kon maakte ik foto’s.

Camera: Nikon D7100

Objectief:  105mm AF-s micro nikkor 1:2.8G ED
Diafragma: f/10
Sluitertijd: 1/200
Iso: 100

Gallery

Kinderen

Toen ik een verre reis had geboekt vond ik dat ik dan ook een betere camera moest hebben en ben ik overgestapt op een analoge spiegelreflex met een 18-200mm lens zodat ik ook de wilde dieren op de foto kon zetten. De jaren verstreken en de kinderen kwamen en ik vond weer een nieuwe uitdaging in t fotograferen van baby’s en kinderen. Heel wat fotorolletjes zijn er ontwikkeld en afgedrukt en stapels albums vol geplakt met foto’s. De kinderen gingen naar de basisschool en ik hielp mee op school waar ik kon en ondertussen kon ik van elke gelegenheid foto’s maken. Meerdere ouders vroegen ook steeds vaker om foto’s van hun kinderen en toen was het voor mij tijd om over te stappen op een digitale camera, want al het ontwikkelen en afdrukken werd te duur. Voetbalwedstrijden, communies, feestjes, bruiloften, vakanties en alle activiteiten op de basisschool werden door mij vastgelegd en mijn hobby groeide uit naar passie.

Cursus

Het punt was bereikt dat ik meer wilde weten en leren over fotografie en begon op mijn 43ste aan mijn eerste echte fotografie cursus. Hiervoor wel een degelijke fotocamera voor gekocht, mijn nog steeds geliefde en gebruikte Nikon D7100. Door de cursussen kwam ik in een heel andere wereld terecht, eentje die me enorm aanspreekt. Ook kwam ik tot de ontdekking wat er allemaal mogelijk is op het gebied van fotografie en dat ik bijna elke vorm heerlijk vind om te doen, van portret tot architectuur en van natuur tot studiofotografie. Het is heerlijk om mensen te fotograferen en heel ontspannend om in de natuur bezig te zijn. Er is nog zoveel te leren en te ontdekken en daarom ga ik ook nog steeds met heel veel plezier naar school. Mijn hobby werd mijn passie en mijn passie werd een verslaving. Het is een eer om mensen de wereld te kunnen laten zien zoals ik hem zie door mijn ogen. Ik zou niet meer zonder fotografie kunnen, het is het allermooiste om te doen!

Gear

Meestal fotografeer ik met mijn Nikon D7100 met mijn 17-55mm AF-s nikkor 1:2.8 G ED objectief of mijn 105mm AF-s micro nikkor 1:2.8G ED objectief. Dat zijn mijn favoriete combinaties. De flitsers zijn van school en het zijn toortsen van het merk Bowens.

De foto

De foto is voortgekomen uit de opdracht om 3 verschillende foto’s van het zelfde object te maken. 1x met veel structuur, 1x met zo min mogelijk structuur en 1x abstract zodat je niet kon zien wat het was. Deze foto was als abstract bedoeld, maar helaas niet goed gekeurd voor de opdracht door de leraar. Ikzelf daar en tegen vond het wel een mooie foto en heb hem dus geplaatst in mijn map. Bij het maken van deze foto heb ik gebruikt gemaakt van een zwarte doek als achtergrond en 1 studioflits lamp die ik van opzij en op halve kracht heb laten flitsen. Daarna heb ik de foto gekropt en bewerkt door er meer contrast aan toe te voegen. Als laatste heb ik hem omgezet naar zwart/wit.

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper