In de Spotlight: Patrick van Vlaenderen

In de Spotlight: Patrick van Vlaenderen

Jasper van Bladel 1016 4
De foto van Patrick van Vlaenderen valt meteen op door de felle kleur en de eenvoudige vormen. Achter deze foto, unreachable sunshine, zit echter ook een bijzonder verhaal, in dit artikel vertelt hij er meer over.

Patrick van Vlaenderen

Gallery: cyberpat0-2
Website: patvanvlaenderen.wix.com/fotomaker

Fotografie speelt een grote rol in mijn leven. Eigenlijk meer dan ik me soms realiseer, ik ben van nature vrij snel verveeld met zaken die ik onder de knie krijg, maar al vanaf mijn 15e kan fotografie me nog iedere dag boeien. Ik probeer mezelf ook zo breed mogelijk te ontwikkelen, dus van portretten naar natuur en van architectuur tot een trouwfeest. Beelden maken die anderen kunnen bekoren is mijn doel..

Camera’s

Ik fotografeer met de Canon EOS 5D Mark II en de EOS 1D Mark II, geweldige camera`s waar je flink mee uit de voeten kunt. Ook heb ik een aantal objectieven: de EF24-105L EF70-200L EF50 1.4 en de EF28 1.8 Verder flits ik met een Canon EX430II en een Yongnuo YN560II.

Bosnië

Dit is eigenlijk al een oude foto die ik geschoten heb met een geleende camera van mijn collega Rein vanaf Dutch Base Bugojno in Bosnië. Dit was de basis waar ik 6 maanden gelegerd was ten tijde van SFOR in 2002. Meerdere keren per week werden we in de zomer geconfronteerd met geweldige zonsondergangen, maar om begrijpelijke redenen was het niet logisch om buiten de basis foto`s te gaan maken. Er lagen ook mijnen verstopt. We zagen dan de mooiste luchten voorbij komen, maar die waren voor ons onbereikbaar. Daar komt ook de naam van mijn foto vandaan. Bij het opzoeken van een document kwam ik onlangs weer in de map met back-ups terecht en vond de opname de moeite om te delen.

Brandpuntsafstand: 18mm
Diafragma: f/4.5
Sluitertijd: 1/30
ISO: 160

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Bijke172

Bijzondere foto met dio verhaal, mooi

afbeelding van Cyberpat0_2

dank je wel Sasha, erg attent..

afbeelding van Ans van de Sluis

Geeft toch wat extra's om het verhaal achter de foto te lezen

afbeelding van Cyberpat0_2

dank je Ans