In de Spotlight - Ladybug – Marloes van Antwerpen

In de Spotlight - Ladybug – Marloes van Antwerpen

Jasper van Bladel 883 1
Al eerder vertelde Marloes van Antwerpen ons meer over haar fotografie. Nu willen we deze bijzondere foto van een lieveheersbeestje in de Spotlight zetten. Marloes was zo aardig om ons ook over deze foto meer te vertellen.

Het lieveheersbeestje heb ik in de tuin gevonden, het beestje was helaas overleden. Binnen in de woonkamer heb ik bij een groot raam een setup opgezet van een zwarte glazen plaat van IKEA met een achtergrond. De achtergrond bestaat uit vellen van een soort glitterstof met daaroverheen kerstlichtjes, hierdoor krijg je een extra mooi effect in de achtergrondonscherpte. De glazen plaat weerspiegelt de achtergrond. Ik heb met een plantenspuit water over het glazen blad gespoten om zo nog een dromeriger effect te bereiken. In de nabewerking heb ik de paarse kleuren wat aangedikt en hier en daar wat afleidende elementen weggeshopt.

Marloes van Antwerpen (23)
W: 
marloeshi.com
C: Nikon D7200

Lange sluitertijd

De langere sluitertijd was nodig om voldoende licht op de sensor te krijgen, het diafragma moest flink dicht worden geknepen om voldoende scherp te krijgen met de 90mm macrolens. Je zit met een macrolens zo dicht op je onderwerp dat het gebied wat scherp is maar heel erg klein is. Om de langere sluitertijd te kunnen gebruiken heb ik mijn camera op statief geplaatst.

Camera: Nikon D7200
Objectief: Tamron 90mm f2,8
Diafragma: f/9
Sluitertijd 1/3 sec
ISO: 320

Lees verder: In de Spotlight - de foto's van Marloes van Antwerpen

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Bijke172

Wat leuk dat je dit met ons deelt, kunnen wij het ook eens proberen