In de Spotlight: Jaime van der Linden

In de Spotlight: Jaime van der Linden

Jasper van Bladel 620 0
Het is niet altijd gemakkelijk om je hond mooi op de foto te krijgen, maar Jaime van der Linden is het gelukt. Daarnaast heeft de foto ook nog een duidelijke lente-signatuur door de narcissen. Ze vertelt er meer over.

Fotografie is voor mij in de loop van de tijd langzaam een uit de hand gelopen hobby geworden. Vaak gebruik ik één of meerdere van mijn eigen zes honden voor de foto’s. Meestal krijg ik daarbij hulp van mijn dochter. Ik fotografeer met een Canon EOS 60D en gebruik meestal een Canon 70-200mm f/4.

Bekijk hier de foto's van Jaime in de Gallery

Facebook
Instagram

Ooghoogte

Ik was al tijden op zoek naar een veldje met narcissen om een mooie foto te kunnen maken met mijn bijna 8 maanden oude Border Collie teefje Happy tot een leuke foto te kunnen smeden. De locatie was niet helemaal ideaal omdat het langs een drukke weg lag, maar met wat geduld en hulp van mijn dochter (en een hoop snoepjes) is het ons toch gelukt. Ik wilde op ooghoogte van de hond gaan liggen en om dat voor elkaar te krijgen hebben we haar allereerst tussen de bloemen door laten struinen zodat ze wat meer op haar gemak raakte op deze plaats. Daarna maakte ik wat testfotootjes in diverse posities om uiteindelijk te besluiten haar iets meer naar voren te laten liggen zodat zowel de hond als enkele narcissen goed in beeld kwamen. Het resultaat is deze foto ‘Keep calm ... Because I'm Happy’.

Camera: Canon EOS 60D
Objectief: Canon 70-200mm f/4
Diafragma: f/4
Sluitertijd: 1/800
Iso: 100

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper