In de Spotlight: Jacco Richters

In de Spotlight: Jacco Richters

Jasper van Bladel 615 0
Op regelmatige basis halen we interessante foto's uit onze Gallery en vragen we de fotografen om wat meer over die foto's te vertellen. Dit keer is het de beurt aan Jacco Richters.

Fotografie speelt in mijn leven een zeer  belangrijke rol. Ik haal inspiratie uit video's op YouTube kanalen en haal geregeld een fotoblad zoals Digifoto in huis.  Het is niet mijn werk maar wel mijn passie. Ik fotografeer voornamelijk met mijn Canon7D of met mijn telefoon (iphone7) aangezien de Canon te groot is om het dagelijkse leven vast te leggen, komt 80% van de iPhone, wat vandaag de dag zeer goed beeld levert. Elke dag fiets ik naar mijn werk en kom ik (ondanks het standaard rondje) toch altijd weer wat nieuws of moois tegen, al dan niet met nabewerking. In dit geval ben ik hier gestopt door de pijl op de weg en het mooie lange pad tussen de bomen. Ik heb 10 minuten moeten wachten omdat er elke keer een auto, hond of fietsers in beeld kwam, waardoor mijn avondeten ondertussen al op tafel stond koud te worden.

De foto's die ik met mijn Canon maak, worden eerst bewerkt in Lightroom. De foto's op mijn telefoon worden bewerkt,met de app Enlight en vaak geplaatst op mijn Instagram account.  @jaccograaf. Ik heb de kleuren zo aangepast om het beeld wat spannender te maken, kleur kan het beeld ingrijpend veranderen. Met de standaard kleuren was het in mijn ogen te saai en te allerdaags.  Soms ga ik met mij. Canon terug om de foto opnieuw te maken, aangezien ik daar meer detail uit kan halen en bijvoorbeeld kan afdrukken op groot formaat. 

F1.8
1/175s
ISO 20 

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper