Impossible Project presenteert I-1-instantcamera

Impossible Project presenteert I-1-instantcamera

PieterMolenaar 1286 0
Impossible Project heeft een eigen instantfilmcamera geïntroduceerd, de I-1. De camera accepteert de bekende Polaroid 600-filmcassettes, maar ook die van Impossible Project zelf. De Impossible Project I-1 heeft een ringflitser en is onder meer te bedienen met een smartphone.

Oskar Smolokowski, ceo van Impossible Project, noemt de I-1 een camera die het analoge en digitale tijdperk met elkaar verbindt. Niet voor niets wordt de camera op de website van het bedrijf omschreven als 'The Original Instant Camera. Reinvented'.

Ontwerp

Het ontwerp is opvallend te noemen. De I-1 doet wat vorm betreft denken aan dat van de oude Polaroid-instantfilmcamera's, maar dan met strakkere lijnen. De grote ontspanknop zit aan de rechterzijde, terwijl aan de bovenzijde een richtkruis opgeklapt kan worden. Waarschijnlijk kan ook vanaf de bovenkant door de zoeker gekeken worden. De camera maakt gebruik van Impossible type 600-filmcasettes, waarbij de afdrukken er aan de voorzijde uit komen, en heeft een ringflitser van led's rond het objectief om onder meer mooie portretfoto's te kunnen maken. Deze ringflitser houdt onder meer rekening met de hoeveelheid omgevingslicht en de afstand tot het te fotograferen subject.

Digitaal

Met behulp van uit te brengen app kan via bluetooth de camera bediend worden. Onder meer de sluitertijd, diafragma en flitsinstellingen kunnen zo ingesteld worden en uiteraard kan zo op afstand ook afgedrukt worden. Ook moet deze app een aantal 'creatieve' functies bieden, waaronder het dubbel belichten van een afdruk en lange sluitertijden voor bijvoorbeeld lightpainting. De camera kan via usb opgeladen worden. De Impossible Project I-1 is vanaf mei verkrijgbaar voor ongeveer 300 dollar.

Impossible Project heeft ook een aantal voorbeeldafdrukken op de website gezet.