Impossible I-1 camera gepresenteerd

Impossible I-1 camera gelanceerd

Redactie DIGIFO... 2478 0
De I-1 direct-klaar camera van 'The Impossible Project' wordt vandaag officieel gepresenteerd. Met het uitbrengen van de I-1 wil Impossible analoge fotografie naar de digitale generatie brengen en de instant-camera nieuw leven inblazen.

Toen in 2008 de laatste Polaroid fabriek de deuren sloot, stapte 'The Impossible Project' in om de camera's te redden. Ze zijn nu het enige bedrijf ter wereld dat nieuwe film voor direct-klaar camera's, met het originele Polaroid formaat maakt en hebben nu een eigen camera uitgebracht. De Impossible I-1.Impossible I-1

Nieuwe technologie in een oud jasje

De camera heeft een retro uiterlijk en lijkt veel op de originele Polaroid camera, maar geeft een stuk meer controle over het resultaat. Deze camera is volledig te besturen via de iOS app. Deze app maakt het niet alleen mogelijk om de belichtingsintellingen aan te passen, maar biedt ook veel creatieve hulpmiddelen zoals dubbele belichting en schilderen met licht. Op een later tijdstip zal het bedrijf ook met een Android app komen.

De camera beschikt ook over een unieke ringflitser. Deze flitser zorgt voor een diffuus licht met zachte schaduwen en wordt ook gebruikt als gebruikersinterface van de camera. Ook heeft de camera een magnetische pop-up zoeker die makkelijk op te vouwen en te verwijderen is.

De Impossible I-1 is binnenkort via camerawinkels te kopen en heeft een adviesprijs van € 299,99. Voor meer informatie kun je op deze website kijken.  Ben je benieuwd naar de productie van de intant-film, dan kan je hier een video bekijken over het bedrijf.

Voor inspirerende foto's met dubbele belichting kan je hier kijken.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie