Impossible helpt polaroid-collectie te behouden

Redactie 860 0
Het Weense WestLicht Museum of Photography heeft met behulp van Impossible de polaroid-collectie van het Zwitserse Musée de l'Elysée in Lausanne overgekocht. Een paar maanden geleden werd een deel van de collectie nog verkocht tijdens een veiling.

Met de aankoop hebben het WestLicht Museum of Photography en Impossible ervoor gezorgd dat de collectie grotendeels intact blijft en niet als losse onderdelen verkocht wordt. Vorig jaar werden namelijk al zo'n duizend foto's per veiling verkocht om de verliezen van polaroid te dekken. Deze leverde maar liefst 12,5 miljoen dollar op. Het bedrijf ging in 2008 failliet.

Polaroidcollectie

De collectie, samengesteld door polaroid-grondlegger Edwin H. Land, telt 4400 beelden van meer dan achthonderd fotografen. Naast werk van gerenomeerde namen als Ansel Adams, Sally Mann en Andy Warhol bevat de collectie ook 1400 grootformaat polaroids van 20 bij 24 inch. Peter Coeln van WestLicht liet in een reactie weten opgetogen te zijn met het feit dat de collectie intact zal blijven en eindelijk ook toegankelijk wordt voor het publiek.

Sally Mann, Composition II 1985, 64 x 56 cm © Sammlung WestLicht

Samenwerking

De aankoop is het resultaat van een samenwerking tussen WestLicht en Impossible, die samen spreken van een 'spectaculaire last-minute aankoop' welke naar eigen zeggen het 'voortbestaan van deze historische collectie zal waarborgen'. Het Zwitserse museum heeft dan ook laten weten de polaroids vanaf 17 juni aanstaande tentoon te stellen. Ondertussen denkt Impossible alweer aan de toekomst en vragen zijn hedendaagse fotogafen om deel te worden van de collectie door 'nieuwe generatie' polaroids in te leveren.

Hoeveel het museum en Impossible hebben betaald voor de collectie en hoe deze gefinancierd is, hebben de partijen niet bekendgemaakt.

Andy Warhol 1978, 8 x 8 cm © Sammlung WestLicht

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie