IMPOSSIBLE bij Nivo Schweitzer

IMPOSSIBLE bij Nivo Schweitzer

Mark Moed 1374 0
Op vrijdag 22 januari 2016 is er tussen 16:00 en 20:00 een specialist van IMPOSSIBLE bij Nivo Schweitzer om alles te vertellen over de terugkeer van direct-klaar fotografie. Sinds een paar jaar maakt IMPOSSIBLE films voor Polaroid camera's. Instantfotografie mag zich sinds enige tijd in een enorme belangstelling verheugen.

Direct-klaar fotografie is weer helemaal terug. Mensen vinden het leuk om te doen en de resultaten zijn vaak heel verrassend. Het is natuurlijk ook heel bijzonder dat elke foto uniek is. Instantfotografie wordt veel op feestjes gebruikt maar ook toegepast voor kuntsprojecten.

IMPOSSIBLE

Na het verdwijnen van Polaroid als camera- en filmfabrikant is een aantal werknemers onder de naam IMPOSSIBLE begonnen met het opnieuw produceren en reviseren van camera's in de voormalige Polaroid fabriek in Enschede.

IMPOSSIBLE bij Nivo Schweitzer

Assortiment

Op dit moment worden er films geproduceerd voor Polaroid SX-70, 600 en Image camera's. Het assortiment is groter dan ooit; kleur of zwart-wit of met een gele tint, met een wittte, zwarte of gekleurde rand, het is allemaal mogelijk.

IMPOSSIBLE bij Nivo Schweitzer

Op vrijdag 22 januari 2016 is de specialist van Impossible aanwezig in de vakzaak van Nivo Schweitzer aan de Haarlemmerdijk 114 in Amsterdam. Hij kan alles vertellen over de films voor de Polaroid camera's en de Instant Lab Universal waarmee je digitale foto's op instant materiaal afdrukt.

IMPOSSIBLE bij Nivo Schweitzer

IMPOSSIBLE workshops

Er zijn op vrijdag 22 januari 2016 ook diverse IMPOSSIBLE workshops bij Nivo Schweitzer waarbij verschillende creatieve technieken worden gedemonstreerd, zoals Emulsion Lift en Transparencies.

Mail vragen naar pieter@nivo-schweitzer.nl of bel naar 020-6233159. 

Lees hier meer over Polaroid en hier over IMPOSSIBLE. In 2011 bezochten wij de IMPOSSIBLE-fabriek om de wederopstanding van de direct-klaar fotografie van dichtbij mee te maken.

 

 

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark