Ilvy Njiokiktjien wint Female Photojournalist Award

jesse kraal 1442 0
De Nederlandse fotografe Ilvy Njiokiktjien heeft de Canon Female Photojournalist Award in ontvangst mogen nemen. Ze krijgt de prijs voor haar voorstel voor een fotoreportage over jongvolwassen Afrikaners in een jeugdkamp in Zuid-Afrika.

De 26-jarige fotografe wil samen met haar, eveneens Nederlandse, collega en journalist Elles van Gelder een documentaire maken over een Zuid-Afrikaans jeugdkamp. Ze hebben al een aantal dagen doorgebracht in het kamp, waar Afrikaners geleerd wordt hoe je met wapens moet om gaan en waar de zwarte inwoners van het land worden afgeschilderd als een grote bedreiging.

Het maken van de documentaire is volgens Njiokiktjien niet gemakkelijk. Ze hebben wel profijt van hun Nederlandse afkomst, het beheersen van de taal zorgt voor het nodige vertrouwen van de kolonel van het kamp. Naast foto's zal de documentaire ook bestaan uit video's, geschoten met een Canon 5D mark II.

De Canon Female Photojournalist Award 2011, zoals de prijs voluit heet, bestaat uit een bedrag van 8000 euro en een tentoonstelling op het festival Visa Pour L’Image in Perpignan, volgend jaar. De tentoonstelling zal in september van dit jaar ook te zien zijn op het Noordelicht festival in Groningen.

Foto: Ilvy Njiokiktjien
Foto © Ilvy Njiokiktjien

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse