IKEA vertelt over het gebruik van licht

IKEA vertelt over het gebruik van licht

Nadja Geskus 598 0
Licht is overal. We creëren licht, maar buiten om ons heen is ook licht. Het beïnvloed een groot deel van ons leven, ons humeur en op hoe we dingen waarnemen. Het Zweedse bedrijf IKEA maakte een prachtige video over het gebruik van licht. Hoe ga jij om met het gebruik van licht?

Licht en sfeer

We weten allemaal dat licht een belangrijke factor is voor fotografie. Je hebt licht nodig, direct of indirect, om een foto te maken. IKEA maakte een prachtige video over licht. Hoe we licht ervaren, hoe licht ons leven beïnvloed en hoe licht altijd om ons heen is. Licht kan zoveel verschillende sferen creëren. Wat er al wordt gezegd in de video, je kunt één kamer opbouwen in verschillende kamers, puur door alleen het licht te veranderen. Een prachtig gegeven. Fotografen zijn ook altijd bezig met licht, dus het is leuk om eens wat inspiratie op te doen door middel van zo’n video. Hoe ga jij om met het gebruik van licht? Wat voor sfeer creëer jij het liefste?

Lees ook: 75% van de ‘foto’s’ in de IKEA catalogus zijn CGI’s

 

 

IKEA

In de video van de Zweedse meubelwinkel IKEA is er leuk gespeeld met het concept. Een must see dus! Regie is door Jakob Marky gedaan. De producent was Bacon en de fotografie directie lag in handen van Daniel Voldheim. En zoals ze zelf al zeggen: 'Aandacht maakt alles mooier!'

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja