Iets te vieren – 65 jaar GKf

Julian 856 0
GKf bestaat in 2010 haar 65 jaar. De beroepsvereniging van fotografen viert dat met een tentoonstelling in de Melkweg Galerie, met werk van Kors van Bennekom, Paul Breuker, John Lambrichts, Annelies Rigter en Jeroen Scheelings.

De vijf GKf fotografen verbeelden ieder op hun manier het thema “Iets te vieren”. Maar hebben de feestgangers allemaal wel een uitbundige of de gelukkigste tijd van hun leven? Of zijn ze stiekem opgefokt na een innerlijk conflict of voorval tijdens het feest?

2010 wordt een belangrijk jaar voor de GKf. Niet alleen omdat het 65-jaig bestaan wordt gevierd, maar vooral vanwege de stormachtige vernieuwing die nu in de wereld van de fotografie gaande is.

In 2010 is analoge fotografie geschiedenis, donkere kamers zijn opgedoekt en gedrukte media worden in hun bestaan bedreigd. Grenzen verschuiven: fotografen zoeken nieuwe wegen en experimenteren met bewegend beeld en geluid.

De GKf, de beroepsvereniging met zijn trotse geschiedenis, staat daar middenin. Tijdens discussieavonden vliegen de vonken in het rond. Jong versus oud, het lijkt wel alsof hun werelden verder dan ooit uiteengaan. En toch is de GKf nog steeds een trots en hecht gezelschap en dus jarig en dat moet gevierd!

Bron: Melkweg.nl


Foto © Annelies Rigter


Foto © John Lambrichts


Foto © Paul Breuker


Foto © Jeroen Scheerlings