ICP krijgt 'Save America's Treasures' beurs

Redactie 647 0
Het International Center of Photography krijgt van de National Park Service en het President's Committee on the Arts of the Humanities een 'Save America's Treasures' beurs. Zij zijn één van de 61 organisaties die de beurs kregen toebedeeld.

In totaal vroegen maar liefst 338 instellingen de beurs voor het behoud van 'Amerika's historische schatten' aan. Het International Center of Photography is één van de gelukkige die de beurs ter waarde van 57,425 dollar krijgt. Met het geld wil het ICP haar archieven van Robert en Cornell Capa systematisch organiseren en de negatieven, persoonlijke papieren en filmmaterialen zorgvuldig behouden.

Archief

Het archief bestrijkt het veelomvattende werk van de gebroeders Capa, wie zich erop hadden toegelegd om sociale vraagstukken en gebeurtenissen van over de hele wereld vast te leggen. Het ICP is dan ook zeer dankbaar voor de beurs en stelt dat het geld ervoor zal zorgen dat 'toekomstige generaties zal helpen sociale, politieke en culturele gebeurtenissen in de Verenigde Staten en daarbuiten te begrijpen vanuit de ogen van deze twee legendarische fotografen'.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie