Iconische werken Steve McCurry gebundeld

Redactie 2057 0
Van de tempels van Angkor, tot de straten van Europa, alles kom je tegen in het fotoboek 'The Iconic Photograps' van wereldberoemde fotograaf Steve McCurry. In de gelimiteerde oplage zijn 165 bijzondere foto's van over de hele wereld gebundeld.

'The Iconic Photographs' laat foto's van Steve McCurry zien, die hij tijdens zijn reizen naar Zuidoost Aziƫ, Afrika en Europa heeft gemaakt. De Magnum-fotograaf staat bekend om zijn foto's met krachtige uitstraling. Zo staat zijn foto van het Afghaanse meisje met de groene ogen nog op ieders netvlies gebrand, sinds deze in 1985 op de cover van National Geographic verscheen.

The Iconic Photographs

Zoals de titel al doet vermoeden, zijn in dit fotoboek McCurry's beste, iconische beelden gebundeld. De foto's komen dan ook uit een groot deel van de wereld en 'vervoeren de lezer naar verre landen waar ze getuige zijn van de humor, tragedie, ontbering en moed van McCurry's onderwerpen', zo beschrijft uitgever Phaidon het boek.

Ook is tussen de 165 foto's het beeld van het Afghaanse meisje te vinden. De foto is net zoals alle andere foto's gedrukt op een hele pagina. Sommige foto's worden als spread over twee pagina's geplaatst.


De wereldberoemde foto die op de cover van National Geographic stond.

Limited edition

De echte fans moeten er snel bij zijn, de limited edition is gedrukt in een oplage van drieduizend stuks. Het boek is met 50 bij 37,5 cm fors van formaat, ook het prijskaartje is flink: je betaalt 325 euro. Voor dat bedrag krijg je wel een bijzonder extraatje, elke uitgave gevat een door McCurry gesigneerde en genummerde print. Het boek is online te bestellen.

Steve McCurry vertelt over een van zijn favoriete foto's: 'Dust Storm, Rajasthan, India'.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie