HuisKinesis toont werk DPZ-fotografen

Julian 1016 0
Stichting HuisKinesis toont in de expositie ‘In the Spotlights’ werk van 23 fotografen afkomstig van fotoforum DutchPhotoZone.com. De tentoonstelling bevat ruim 55 foto’s en is gratis te bezichtigen.

DutchPhotoZone telt ruim 7.500 leden en streeft hoge kwaliteit na in plaatsingen en beoordelingen. HuisKinesis toont tot en met 5 juni een selectie werk van 23 fotografen afkomstig van het fotoforum. Ook de bij de Sony World Photography Awards in de prijs vallende foto van Richard Brocken is te zien in de expositie.

Stichting HuisKinesis roept vrijetijdsfotografen op hun beeldmateriaal uit de computer te halen en in print te laten zien. Veel vrijetijd-fotografie komt vaak niet verder dan op de beeldschermen, thuis en op fotoforums.
De gratis te bezoeken exposities moeten inspirerend en leerzaam zijn voor de bezoekers. Daarom besteedt HuisKinesis veel  aandacht aan het verhaal van de fotograaf en zijn gemaakte foto’s.

Zoals het verhaal van Nusty R, een vliegtuigspotter in hart en nieren. Voor dag en dauw of tot 's avonds laat is hij te vinden rondom de vijf start- en landingsbanen van Schiphol, met camera en flinke zoomlenzen. Op zoek naar, zoals hij zelf schrijft, 'de ultieme foto met mooi licht en vliegtuigen'.

HuisKinesis

Ook de komende maanden organiseert HuisKinesis naast de lopende expositie een aantal presentaties Reisfotografie en workshops Portretfotografie. Gedurende de zomer plant HuisKinesis een expositie op het gebied van Natuurfotografie en in het laatste kwartaal een expositie over Delft, de gebouwen en haar inwoners. Per expositie wordt gezocht naar  een tiental vrijetijdsfotografen, die met gemiddeld vijf foto's willen exposeren. Zo kan gezamenlijk een mooie expositie gecreëerd worden.

Foto © Nusty R

Foto © Richard Brocken