Huis Marseille veilt foto's AAP-tentoonstelling

Redactie 795 0
Zaterdag 12 februari organiseert Huis Marseille een benefiet fotoveiling ter ondersteuning van de analoge fotoafdrukken van meesterdrukker Peter Svenson en zijn Amsterdam Analogical Printinglab, kortweg AAP-Lab.

De analoge fotografie is in enkele jaren tijd tot een nichemarkt gereduceerd, waardoor het afdrukken een precaire business is geworden, aldus Huis Marseille.
Waar het volgens hun om draait is dat de klassieke, handmatige manier van drukken kwalitatief zo hoogwaardig is dat het een groot verlies voor het hele veld zou zijn als deze techniek verloren zou gaan.

Digitaal? Analoog!

Met de expositie ‘Digitaal? Analoog!’ heeft het museum de analoge drukken van AAP-Lab in de kijker gezet. De keuze voor meesterdrukker Peter Svenson is gelegen in zijn feilloze oog voor de mogelijkheden van een negatief, en de experimentele werkwijze die hij volgt.

Veiling

Vijfenzestig fotografen hebben een of meerdere foto’s gedoneerd voor de veiling. Onder toezicht van Christie’s Amsterdam worden 85 werken in de concertzaal van Felix Meritis in dezelfde stad geveild. Naast  drukken van fotografen als Rineke Dijkstra, Sigurdur Gudmundsson, Ni Haifeng en Marijke van Warmerdam geven deze expositie en veiling zicht op de getalenteerde, jonge generatie fotografen die Nederland rijk blijkt te zijn. 

De veiling is voor iedereen vrij en zonder verplichting toegankelijk. Algemene veiling informatie, een schriftelijk biedformulier en de veilingcatalogus vindt je op de website van Huis Marseille.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie