Huis Marseille organiseert Fotoboekenmarathon

Redactie 762 0
Op zondag 12 december vindt in Huis Marseille de derde Fotoboekenmarathon plaats. Nederlandse fotoboeken die in 2010 zijn verschenen, worden die middag gepresenteerd in een marathon van interviews, discussies en signeersessies.

Dit jaar is het evenement een aspect rijker: naast Nederlandse fotografen van wie in 2010 een boek is verschenen, komen ook een aantal bekende grafische ontwerpers aan het woord. In de gesprekken staat het proces van het ontstaan van een fotoboek centraal. De gepresenteerde boeken worden in Huis Marseille te koop aangeboden en kunnen indien gewenst worden voorzien van een opdracht of handtekening.

Fotoboekenmarathon

Op 12 december van elf uur 's ochtends tot vijf uur 's middags uur stelt het fotografiemuseum Huis Marseille verschillende zalen ter beschikking aan de fotoboekenmarathon. De hele dag door interviewen Edie Peters en Lotte ten Voorde deelnemende fotografen en grafische vormgevers. Zij zullen het hebben over de betekenis van hun samenwerking en het proces rondom het ontstaan van het fotoboek. In de gesprekken zal het gaan over de keuzes die een fotograaf moet maken en de invloed van het grafisch ontwerp op het eindresultaat. De interviews worden geïllustreerd met projecties van het werk.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie