Huilende superhelden op de gevoelige plaat

Redactie 1270 0
Of je nu op de Hollywood Walk of Fame of langs het Chinese Theatre loopt, op de straten van Los Angeles is altijd wel een superheld look-a-like te vinden. Nicolas Silberfaden trof ze echter in een staat die het publiek vrijwel nooit ziet: huilend.

Net als een van zijn vorige projecten, waarbij hij verkleed als paparazzo drie maanden undercover ging om hun persoonlijke verhaal te fotograferen, is ook het onderwerp van deze serie zowel apart als gewaagd. De Argentijnse fotograaf, die oorspronkelijk economie studeerde, verhuisde naar Los Angeles en ging op zoek naar 'nep'-superhelden. Tot nu toe heeft hij tien impersonators gevonden, welke hem sowieso een plekje opleveren in de aankomende American Photography Photo Annual. Onder hen onder andere Superman met een kostuum met nepspieren, Batgirl met betraande ogen en een droevige Rambo.

Foto © Nicolas Silberfaden / Superhero

Emoties

“Ik probeer oprechte emoties bij ze los te maken”, legt Silberfaden uit aan British Journal of Photography. “Triestheid wil ik zien, wat prachtig contrasteert met hun stoere outfits en kleurrijke achtergrond. Daarnaast is het natuurlijk een contradictie van hun iconische kracht en morele rechtgeaardheid, wat centraal staat voor typisch Amerikaanse superhelden.”  

Foto © Nicolas Siberfaden / Superhero

Amerika

Tegelijkertijd zijn de foto's een reflectie van de huidige economische status van de wereldmacht, wiens status, net als die van de superhelden, op wankelen staat. “Zo creër ik de illusie dat Superman echt bestaat en dat ook hij beïnvloed wordt en last heeft van de teloorgang van Amerika.” Silberfaden plant om dieper in het leven van deze superheldenimpersonators te kruipen en door middel van een serie portretten de persoon achter het masker te onthullen.

Foto's © Nicolas Silberfaden / Superhero

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie