Huawei P9 onthuld in Londen

Huawei P9 onthuld in Londen

Redactie DIGIFO... 1417 0
We hebben er al een paar keer over geschreven, maar vandaag is hij ook daadwerkelijk gepresenteerd. In Londen is deze middag de Huawei P9 met dubbele Leica camera aangekondigd. Met deze smartphone belooft Huawei een nieuwe dimensie in de smartphonefotografie

Een aantal dagen geleden schreven we al dat de dubbele Leica camera gebruikt zou worden in de nieuwe smartphone, maar wat de functionaliteit van de dubbele cameramodule zou zijn was nog niet bekend.

Zwart-wit lens

Eén van de lenzen zal alleen te gebruiken zijn om zwart-witfoto's te maken. De andere maakt het wel mogelijk om met kleur te fotograferen en biedt drie modi om mee te fotograferen: standaard, levendige kleuren en 'smooth'  kleuren, die zeer getrouw moeten zijn aan de originele stijl van Leica. De camera's kunnen ook samenwerken voor extra scherpte en meer detail.

Snelle autofocus

Met de P9 is het mogelijk om op drie verschillende manieren scherp te stellen. Via Laser, diepteberekening of contrast. Het toestel selecteert automatisch de beste manier voor het  moment. Hierdoor zou de camera erg snel en precies scherpstellen.

Wide Aperture modus

De camera beschikt ook over een unieke 'wide-aperture' functie. Deze maakt het mogelijk om heel makkelijk de diafragma aan te passen om daarmee scherptediepte en bokeh te creëren. 

Huawei P9

Prijs en beschikbaarheid

De smartphone is vanaf 16 april beschikbaar vanaf €599,-. De grotere versie, de P9 Plus gaat €749,- kosten. Voor meer informatie kun je kijken op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie