Huawei bevestigt gebruik Leica-camera in P9-smartphone

Huawei bevestigt gebruik Leica-camera in P9-smartphone

PieterMolenaar 847 0
Huawei heeft vrijdag bij de presentatie van zijn jaarcijfers over 2015 bevestigt dat het bedrijf voor zijn P9-smartphone, het nieuwe topmodel, cameratechnologie van Leica gebruikt. Het is niet bekend of dit betrekking heeft op de gehele cameramodule of alleen het gebruikte objectief.

Het gebruik van een camera van Leica in de nieuwe P9-smartphone van Huawei is niet verrassend. Beide bedrijven kondigden eind februari dit jaar al aan te gaan samenwerken en begin maart verschenen al de eerste uitgelekte foto's van de P9 op internet.

Bevestiging

Huawei heeft nu bij de presentatie van zijn jaarcijfers bevestigd dat de P9 gebruikmaakt van cameratechnologie van Leica. Volgens Guo Ping, voorzitter van de raad van bestuur van Huawei, wordt de P9 binnenkort officieel geïntroduceerd. Volgens de gelekte foto's wordt bij de P9 gebruikgemaakt van een dual-cameramodule. Overige eigenschappen van de Leica-camera zijn nog niet bekend.

Tweet

Volgens een tweet van beroepslekker Steve Hemmerstoffer, met daarop de mogelijke achterkant van het P9-mobieltje, zou het objectief van het type Leica Summarit 2.2/27 Asph zijn, maar dat is niet te verifiëren. De tweet met de groezelige P9-foto werd op 1 april gepost door Hemmestoffer.

Drie P9-varianten

Huawei zou volgens TechTimes drie versies van de P9 uitbrengen. De Huawei P9 Lite zou draaien op een Snapdragon 650-soc en uitgerust zijn met 2GB-intern geheugen en 16GB-opslagruimte. Het tussenmodel, de P9, krijgt een Kirin 950-chipset, 3GB-intern geheugen en 32GB-opslagruimte. Het topmodel, de P9 Max, zou voorzien zijn van de Kirin 955-chipset, een intern geheugen van 4GB en 64GB-opslagruimte. De verwachting is dat Huawei de P9-serie op 6 april officieel zal presenteren.