HTC voorziet Desire Eye van twee 13-megapixelcamera's

Julian 1275 0
HTC introduceert een high-end Android-smartphone met zowel aan de voor- als achterzijde een 13-megapixelcamera. De frontcamera krijgt een 22mm f/2.2 groothoek. De 'gewone' camera aan de achterkant beschikt over een 28mm f/2.2-objectief.

Vrijwel alle smartphones zijn uitgerust met twee camera's. De frontcamera, die gebruikt wordt voor videobellen of het maken van selfies, beschikt meestal over mindere specificaties dan de camera aan de achterzijde van de smartphone.

Twee 13-megapixelcamera's

HTC wijkt hier vanaf met de nieuwe Desire Eye, die over twee 13-megapixelcamera's met bsi-sensor beschikt. Beide camera's zijn voorzien van een dual-led-flitser. Met de 22mm f/2.2 groothoek van de frontcamera mikt HTC op fanatieke selfie-fotografen. Dankzij de groothoek krijg je ook nog een deel van de omgeving - of je vrienden - in beeld. Beide camera's filmen in 1080p-resolutie.

HTC Desire Eye

Specificaties

Ook op de overige specificaties heeft HTC niet bezuinigd. De Desire Eye beschikt over een 2,3Ghz Snapdragon 801-quadcore processor, 2GB geheugen, 16GB opslagruimteĀ  en een micro-sd-kaartslot. Het scherm heeft een diameter van 5,2-inch en resolutie van 1920 x 1080 pixels. De behuizing van het toestel is waterbestendig en er is ondersteuning voor 4G-netwerken.

Prijs en beschikbaarheid

De HTC Desire Eye is vanaf november verkrijgbaar voor een adviesprijs van 499 euro.