HTC geeft voorproefje camera in nieuwe HTC 10-smartphone

HTC geeft voorproefje camera in nieuwe HTC 10-smartphone

PieterMolenaar 906 0
HTC is van plan om op 12 april officieel zijn nieuwe HTC 10-smartphone aan te kondigen. Om de prestaties van de camera van dit nieuwe topmodel alvast voor het voetlicht te brengen, heeft HTC op zijn twitterfeed een teaser uitgebracht.

Terwijl HTC eerder al via Twitter teaserfilmpjes uitbracht om de krachtige prestaties en de goede geluidsweergave van de BoomSound-speaker over te brengen is het nu de beurt aan de cameramodule in de HTC 10. In de nieuwe teaser hint HTC op de geschikheid van de HTC 10-camera voor het nemen van actiefoto's, een snelle burstmodus en timelapse-video.

Optische beeldstabilisatie

Ook zien we op een papier staan dat voor de HTC 10 gebruikgemaakt wordt van een Ultra-Pixel-sensor, dat optische beeldstabilisatie is ingebouwd en dat de camera 4K-video op kan nemen. Hoewel nog niet bevestigd, zou de HTC volgens geruchten een cameramodule krijgen met 12 megapixels met gezichtsherkenning en een led-flash. Ook zou de HTC 10 een frontcamera hebben met 5 megapixels. Die zou in full hd kunnen opnemen.

Snapdragon 820

De HTC 10 zou gebruikmaken van de nieuwe Snapdraon 820-soc en voorzien zijn van een 5,1"-scherm met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Het intern geheugen zou 4GB bedragen, terwijl 32GB-opslagruimte ingebouwd zou zijn. Het is niet bekend of de opslagruimte van de HTC 10 uitgebreid kan worden met een sd-kaart. Volg het laatste nieuws over de HTC 10 via het Twitter-account #powerof10