HP introduceert Photosmart Pro B8850 A3+ printer

Redactie 537 0
In januari berichtten we al over de nieuwe A3+ fotoprinter van HP, de Photosmart Pro B8850. Nu introduceert HP de printer gericht op enthousiaste en (semi)professionele fotografen ook in Nederland.

De HP Photosmart Pro B8850 maakt gebruikt van acht gescheiden HP 38 Vivera pigmentinktcartridges, matzwart, fotozwart, grijs, cyaan, lichtcyaan, magenta, lichtmagenta en geel. Volgens HP is de B8850 in staat om natuurgetrouwe zwart-wit prints te maken en zijn de afdrukken waterbestendig en 200 jaar ‘lichtvast’.

Vooruitgang
In de HP Photosmart Pro B8850 A3+ fotoprinter zijn een aantal vooruitgangen op het gebied van kleurmanagement geïmplementeerd. Kleurmanagement synchronisatie met full print control integratie voor Adobe Photoshop® CS3 gebruikers, voorkomt problemen met ‘double colour management’.

Techniek
Andere ontwikkelingen die volgens HP zorgen voor consistente kleuren en prints van professionele kwaliteit zijn ‘Electrostatic Drop Detection’ en basis closed-loop calibratie. Het ‘Electrostatic Drop Detection’ printkop management systeem, bewaakt en reinigt zelf om de printer in topconditie te houden. Verspilling is minimaal omdat alleen de individuele spuitmondjes die het nodig hebben, gereinigd worden. De basis closed-loop calibratie technologie past de printinstellingen automatisch aan om afdruk-na-afdruk kleurconsistentie te behouden.

Afdrukmogelijkheden
De nieuwe A3+ printer slikt een breed assortiment aan printmateriaal. Ook afdrukken op speciale materialen zoals canvas en fine-art papier (tot maximaal 0.7mm dik) behoort tot de mogelijkheden.

De HP Photosmart Pro B8850 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 549 euro.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie