Hoya voorziet EVO-filters van antistatische coating

Jooshua Franssen 1288 0
Filterfabrikant Hoya introduceert een nieuwe filterserie: EVO Antistatic. Normale lensfilters hebben de neiging om stofverzamelaars te worden. Hoya heeft dit opgelost door de EVO-filters te voorzien van een speciale antistatische coating, waardoor je minder vaak je filter(s) schoon hoeft te maken.

De antistatische coating op de EVO Antistatic-serie is speciaal ontworpen om stof op je filter te vermijden. Niet alleen stof wordt door de antistatische laag tegengehouden, ook zijn de nieuwe EVO-filters water-, kras- en vlekbestendig. De nieuwe EVO Antistatic-serie is beschikbaar in drie verschilende smaken: UV,  Circulair Polariserend en 'Protect', een transparante filter bedoeld als bescherming voor je objectief.

Afmetingen

De filters worden geproduceerd in de meest gangbare filtermaten: 37 tot 82mm, zodat er voor bijna elk objectief een filter beschikbaar is. Ook is de nieuwe EVO serie voorzien van een verbeterde 16-laags 'Super Multi-coating' om zoveelmogelijk licht door te laten en reflecties op het filterglas te verminderen. Het glas wordt op zijn plek gehouden door een uit één stuk geslepen aluminium behuizing, voorzien van schroefdraad zodat je filters kunt stapelen.

Hoya EVO Antistatic
Links een EVO Antistatic UV-filter, rechts een filter zonder antistatische coating.

Prijzen

Euroadviesprijzen van de EVO-filters zijn nog niet bekend. In de VS betaal je zo'n 36 dollar voor een 58mm EVO UV-filter, 80 dollar voor een 58mm EVO circulair-polarisatiefilter en 37 dollar voor een 67mm EVO protector filter.

afbeelding van Jooshua Franssen

Jooshua Franssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jooshua