Houten doe-het-zelf schouderstatief

steven 4240 0
Schouderstatieven voor het filmen met je dslr zijn aardig aan de prijs. Jonathan Clifford Bergqvist uit Zweden bedacht daar iets op. Zijn handige vader knutselde een houten alternatief in elkaar. Het proces legde hij vast met zijn Canon 7D.

Clifford Bergqvist is net een eigen mediabedrijfje begonnen. Al zijn geld stak hij in een camera, statief en geluidsapparatuur. Toen hij de opdracht kreeg een reclamevideo te maken op een boot had hij iets nodig om zijn camera stabiel te houden tijdens het filmen, alleen waren de bestaande oplossingen iets te duur voor hem.

Gelukkig voor de cameraman heeft hij een handige vader. Aan de hand van een aantal voorbeelden en schetsen wist hij van hout een statief voor op de schouder van zijn zoon te maken. Inclusief een handvat met ingebouwde ‘focuspuller’.

Het maken van deze constructie legde Bergqvist sfeervol vast met zijn Canon 7D. De video heeft hem inmiddels de nodige aandacht opgeleverd. Op zijn website noemt hij de 'DIY Shoulder rig' al een 'kunstwerk'.

Praktijktest

Onderstaande video toont het statief in gebruik. Sommige delen zijn in slowmotion opgenomen om goed te kunnen beoordelen of het focussen soepel verloopt. Hierover is de maker nog niet helemaal tevreden, het beeld is soms wat schokkerig.


afbeelding van steven

Steven Vos | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Steven