Waar werkelijkheid en fictie door elkaar heen lopen

Hotel Heilstaat – nieuw fotoboek van Verse Beeldwaren

Redactie DIGIFO... 2511 1
Nancy Ostermann en Geertjan Cornelissen gingen achter het voormalige Ijzeren Gordijn op zoek naar een verdwenen wereld die soms nog volop in leven blijkt te zijn, al is het maar in de hoofden van de mensen. Het resultaat: een interessant fotoboek waar feit en fictie elkaar afwisselen.

Ostermann en Cornelissen bezochten de afgelopen jaren regelmatig landen van de voormalige Sovjet-Unie. Zo kwamen ze onder andere in Rusland, Oezbekistan en Moldavië, waar ze op zoek gingen naar de dromen van de bewoners.  Het stel maakte niet alleen documentaire foto's van de inwoners, de omgeving en de overblijfselen van de Koude Oorlog, maar ensceneerde ook de dromen van de vele mensen die ze spraken, vaak met zichzelf in de hooftrol. Hotel Heilstaat is een fotoboek met een geconstrueerd verhaal. Fictief maar niet verzonnen.Hotel Heilstaat – nieuw fotoboek van Verse BeeldwarenHotel Heilstaat – nieuw fotoboek van Verse BeeldwarenLees ook: Sneak Preview: Planet Earth II - 4 oktober in de winkel

Verse Beeldwaren

Nancy Ostermann en Geertjan Cornelissen zijn twee fotografen die samen 'Verse Beeldwaren' vormen. De foto's die het duo maakt zou je fotografisch theater kunnen noemen, waarin ze de verdwijnende wereld van het voormalige communisme proberen vast te leggen en te herscheppen.

Auteur Nancy Ostermann, Geertjan Cornelissen, Hans Horsten
Taal Nederlands
Pagina's 368
ISBN 978-94-6226-200-3
Uitgever Lecturis
Adviesprijs € 50,00

Voor meer informatie kun je kijken op deze website

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van roadqueen

Het is echt prachtig boek!