Hollandse Hoogte geeft leerzaam feestje

Redactie 1129 0
Als je jarig bent geef je een feestje of, in het geval van Hollandse Hoogte, lezingen, portfolio­viewings, workshops en documentaires. Vrijdag 1 oktober bestaat het fotobureau 25 jaar en dat vieren ze in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Jij kan erbij zijn.

Ze hebben de dag zelf omgedoopt tot de Dag van de Fotografie, naar aanleiding van hun jubileum. Op de dag zal de markante fotocriticus Colin Jacobson samen met een panel van internationaal opererende fotografen en agenten, onder wie Robert Pledge, discussiëren over de toekomst van de fotojournalistiek. Ook kan er kennis opgedaan worden tijdens een lezing over auteursrecht, een workshop social media gedaan worden of met sneltreinvaart een reis door 25 jaar fotografie maken met fotografie-expert Adriaan Monshouwer.

Workshops & lezingen

Gedurende de dag kunnen je je ook laten portretteren door een topfotograaf, zoals Corb!no of Tessa Posthuma de Boer. Hollandse Hoogte-fotografen Merlijn Doomernik en Bert Verhoeff geven workshops portret- en nieuwsfotografie. Sake Elzinga leert de bezoekers in tweeënhalf uur op een andere manier kijken naar doodgewone onderwerpen, maar er is ook een lezing van Martine Franck van Magnum Photos.

nrc.next

De Dag van de Fotografie zal worden geopend door nrc.next-hoofdredacteur Rob Wijnberg. Op 1 oktober komt de krant uit met een speciale bijlage in samenwerking met Hollandse Hoogte. Meer dan honderd fotografen van het fotobureau hebben een dag uit het leven van een 25-jarige gefotografeerd. Dit unieke document geeft een beeld van wat 25-jarigen momenteel bezighoudt en hoe divers de stijlen binnen de fotografie zijn. In Pakhuis De Zwijger zijn de hele dag slideshows en prints te zien met hoogtepunten van dit grote project.  

Tickets

Het complete programma en achtergrondinformatie kan je vinden op de website van Hollandse Hoogte. Daar zijn tevens online toegangskaarten verkrijgbaar op voorinschrijving. Hiervoor betaal je tien euro, vijf euro minder dan wanneer je ze aan de deur koopt.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie