Hoe zet je jouw contact gegevens in je camera?

Hoe zet je jouw contact gegevens in je camera?

Nadja Geskus 662 0
Mocht er ooit wat gebeuren met je camera, dan is het natuurlijk handig als mensen weten van wie de camera is. Maar hoe zorg je daar nou precies voor? We geven je een paar opties.

Cameratas

Je kunt natuurlijk, net zoals je dat bij je reiskoffers doet, je gegevens op je cameratas zetten. Het is een simpele optie, maar het heeft ook een groot nadeel. Als er iets met je camera gebeurt terwijl hij niet in de cameratas zit, dan weet men alsnog niet van wie de camera is.

Geheugenkaart

Een veel logischere stap zou zijn om een foto te maken van jouw visitekaartje en die op je geheugenkaart te laten staan. Of maak in Photoshop een afbeelding met jouw gegevens die je op de kaart laat staan. Als iemand een camera vindt is de kans groot dat hij door de foto’s gaat bladeren en zo jouw gegevens dus ziet.

Hoe zet je jouw contact gegevens in je camera?

Labels

Een laatste optie is om overal een sticker op te plakken. Natuurlijk niet de mooiste optie, maar wel een zeer effectieve. Op je geheugenkaarten zit vaak sowieso al ruimte om gegevens op te schrijven.

Je naam en eventueel extra info opnemen in de Exif-data is aan te raden, al is die informatie niet voor iedereen die een camera vindt eenvoudig bereikbaar. 

Hoe zet je jouw contact gegevens in je camera?

Natuurlijk geeft dit geen garantie dat je jouw camera terug krijgt als je hem verliest, maar er bestaan nog steeds mensen met een goed hart. Je weet maar nooit!

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja