H&M gebruikt computerlichamen

charlottelipic 2877 2
Het kledingbedrijf H&M heeft toegegeven dat de meeste modellenlichamen op hun website nep zijn. Het blijkt dat het overgrote deel van de lijven op de site, waar hun kleding online te koop is, digitaal gegenereerd is.

De kleren die de modellen aan lijken te hebben zijn dus eigenlijk digitaal op de lichamen geplakt. De hoofden van de modellen zijn daarentegen wel echt.

H&M verklaart dat ze hun sitebezoekers nooit wilden laten denken dat de modellenlichamen echt zijn. Het bedrijf laat weten te gaan discussiëren over hoe ze dit feit duidelijker kunnen maken aan hun klanten.

afbeelding van Ambulant

Ideaal!

Hoef je als model niet meer dagelijks in de sportschool te hangen, kun je gewoon bier en kebab knallen op zaterdag en zondagavond. Alleen je eigen kop een beetje in de plooi houden:)

afbeelding van Marco Mackenbach

Of de computer het lijf nu genereert of dat een lichaam zwaar gephotoshopt wordt, het is één pot nat wat mij betreft.
De essentie van fotografie is in veel gevallen toch al geheel verloren gegaan. Het gaat niet om de foto, maar om het product.
Kijk ook eens naar de reisgidsen. Het gras is daar altijd groen, de daken mooi rood, de gebouwen wit en de lucht blauw. Het is een zeldzaamheid als er niets aan het plaatje gecorrigeerd is.