Historische foto's van Nederlands-Indisch erfgoed

Redactie 637 0
De beeldbank Sporen van Smaragd neemt historische foto’s uit de collectie van het Haags Gemeentearchief op. Het zijn beelden van gebouwd Nederlands-Indisch erfgoed in Den Haag uit de periode voor 1945.

Het project Sporen van Smaragd is een initiatief van de afdeling Monumentenzorg (DSO) van de Gemeente Den Haag en het Haags Historisch Museum. Het project inventariseert gebouwd Nederlands-Indisch erfgoed in Den Haag uit 1853-1945. Op 19 november werd de formele aftrap van het project gegeven, waarbij ook de beeldbank werd gelanceerd. Omdat deze beeldbank op Flickr is, zijn de foto's voor iedereen toegankelijk en kan ook iedereen zelf foto’s toevoegen. Vanaf maandag 20 december 2010 is hier dus ook een selectie van foto's uit de collectie van het Gemeentearchief te zien.

Oproep

(Oud)Hagenaars en andere geïnteresseerden kunnen helpen met de documentatie van het erfgoed. De stad verandert volgens de organisatie voortdurend waardoor Indische elementen langzaam verdwijnen uit het stadsbeeld. Daarom roept de organisatie iedereen op om Indisch erfgoed in het stadsbeeld te fotograferen en deze foto's te uploaden naar de website.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie