Hipstamatic Disposable

Hipstamatic Disposable: Wegwerpcamera-app

jesse kraal 5699 2
Je digitale foto's een analoge 'look' geven is hip en diverse app's springen daar handig op in. Hipstamatic komt nu met een digitale 'wegwerpcamera' met een sociaal tintje.
Hipstamatic

Hipstamatic voegt een sociaal element toe aan de succesformule van digitale 'retro' foto's. De Hipstamatic Disposable-series is gebaseerd op het idee van een wegwerpcamera, die je op feestjes door kunt geven aan je vrienden.

Via de app kun je vrienden toevoegen aan een 'rolletje' en gedurende de avond (overdag mag ook) moeten jullie met zijn alle dat rolletje volschieten. Tijdens het fotograferen krijg je geen enkele foto te zien. Pas als alle 24 foto's zijn verbruikt, krijgen alle deelnemers een digitaal album met daarin de foto's.

Gratis app, betalen voor effecten

Je kunt de app gratis downloaden in de App Store, je krijgt dan één camera met een enkel rolletje erin. Voor andere camera's (en dus andere effecten voor je foto's) moet je bijbetalen. Een prima concept dat bij de gewone Hipstamatic-app ook zo werkt. Ook de keuze voor het soort 'rolletje' is van invloed op je foto's. Voor één of twee dollar kun je andere rolletjes kopen van 24 of 36 opnames met andere effecten. Je kunt de rolletjes gelukkig wel 'hergebruiken', je hoeft dus niet per foto te betalen.

Hipstamatic

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Bram

Je zou iets uitvoeriger de app moeten bestuderen voordat je er een recensie over schrijft. De app is gratis in tegenstelling tot de meeste foto apps (inclusief broertje hipstamatic). Je krijgt er twee verschillende rolletjes bij die je oneindig kan gebruiken. De enige beperking is wanneer je het rolletje in gebruik hebt, je het rolletje niet nog een keer op kan starten. Is het rolletje vol en zijn de foto's ontwikkeld dan kan je het rolletje gewoon opnieuw gebruiken. Voor rolletjes met een andere filter moet je inderdaad betalen. Maar die keuze ligt bij jezelf en vind ik bij een gratis app niet erg. 9 rolletjes van 24 foto's voor 79 eurocent. 0,003 cent per foto. Tja, je kan erover vallen...
Veel interessanter zijn het social media effect, de trigger dat je moet wachten op de ontwikkeling en het feit dat je een evenement, avond of dag ook door de ogen van een ander beleeft.

afbeelding van Julian

Bedankt, dat was verkeerd geinterpreteerd (het is geen app-review, maar een aankondiging), het is aangepast in het artikel.