‘Het Oog’, studenten exposeren samen met Joost van den Broek

Julian 1082 0
‘Het oog’ is de naam van de expositie die studenten van de Fotoacademie Rotterdam, die halverwege hun opleiding zijn, traditiegetrouw opzetten. Van 27 maart tot en met 21 april is deze tentoonstelling te zien in Fotogalerie Rotterdam.

In de eerste helft van hun opleiding hebben de studenten veel technieken geleerd en zijn ze getraind om inhoudelijk interessant en creatief werk te maken. Nu is te zien hoe inhoud en techniek samenkomen en is de eigen stijl van elke student, die hij of zij de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Het werk dat te zien is in ‘Het Oog’ bestaat uit verschillende opdrachten die de studenten uitvoerden in het kader van hun opleiding, maar ook uit vrij werk.

Joost van den Broek
Naast het werk van de studenten toont Joost van den Broek een selectie van zijn voor de Zilveren Camera ingezonden werk. Hij is op grond van zijn inzending verkozen tot fotojournalist van 2008, in 2006 won hij ook al deze prijs. Joost van den Broek geeft les in journalistieke en documentaire fotografie aan de Fotoacademie in Amsterdam.

De foto’s van Van den Broek zijn vaak indringend, er spreekt emotie en betrokkenheid uit. In
Fotogalerie Rotterdam zijn 31 werken te zien, variërend van portretten tot Nederlands nieuws en reportages uit binnen- en buitenland.

Miranda Vijfwinkel
In de tentoonstelling is onder andere het werk van Miranda Vijfwinkel te zien. Ze fotografeerde de bouwput op Rotterdam Centraal, voor de deur van de Fotoacademie.


Foto: Miranda Vijfvinkel


Foto: Miranda Vijfvinkel


Foto: Miranda Vijfvinkel