Het ongelooflijke verhaal van Lisa Bettany

Het ongelooflijke verhaal van Lisa Bettany

Nadja Geskus 785 0
Toen zij op 20-jarige leeftijd haar rug brak tijdens het kunstschaatsen, viel haar droom voorgoed in duigen. Ze kreeg een camera te leen van een vriend en het leven van Lisa Bettany veranderde voorgoed.

Lisa Bettany

Lisa Bettany is een Canadese tech ondernemer en een van de meest invloedrijke fotografen op het web. Zij is mede-oprichter van de top-ranked fotografie iPhone app, Camera + die meer dan 14 miljoen exemplaren heeft verkocht. Lisa studeerde af aan de Universiteit van Victoria, met een achelordiploma in taal en journalistiek. Tevens behaalde ze haar master’s degree. Ze maakt nu levendige, opvallende landschap- en reisfotografie. Lisa is woonachtig op Vancouver Island.

Het ongelooflijke verhaal van Lisa Bettany

Ongeval

De gerenommeerde landschapsfotografe begon haar carrière niet zoals ze had gewild. Na een tragisch ongeval, waar ze haar rug brak tijdens het kunstschaatsen op 20-jarige leeftijd, moest ze haar Olympische droom opgeven. Ze was bedlegerig van haar blessure en het duurde tijden voor ze weer echt herstelde. Een goede vriend leende haar een camera, zodat ze toch iets te doen had en haar creativiteit kon verkennen. Elke dag waagde ze zich steeds iets verder van huis. Voor Lisa Bettany was het een intense reis van de duisternis naar het licht. In het najaar van 2006, begon Lisa haar avonturen en foto's op haar blog te delen. Het delen van haar fotografie en de blogger community zorgde weer voor een passie voor het leven en hielp haar te genezen van haar rugblessure. Nadat ze dit ervaarde, was ze vastberaden om toegankelijke, creatieve fotografie en video, beschikbaar te maken voor iedereen. Zo werd zij medeoprichter van diverse best verkochte iPhone / iPad apps.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja