Het leven van een professioneel fotograaf

Het leven van een professioneel fotograaf

Nadja Geskus 980 0
Hoe vaak heb jij wel niet de opmerking gekregen: ‘Als fotograaf hoef je alleen maar op een knopje te klikken’? Natuurlijk helemaal niet waar, want er komt veel meer kijken bij professioneel fotograferen. Lauren en Rob maakten een video waarin ze dieper op het leven van een professioneel fotograaf in gaan.

Professioneel fotograaf

Het leven als een zzp’er kan soms erg lastig zijn. Je zit vaak, zeker in het begin, in een onzekerheid. Maar als het dan allemaal lukt, krijg je natuurlijk wel dat extra gevoel van slagen. Zoals een professioneel fotograaf weet, is het leven van een fotograaf niet alleen maar foto’s maken. Sterker nog, dit is eigenlijk maar een klein deel van je beroep. De tijd die je besteedt aan bewerken is soms al groter, maar het netwerken en zorgen dat je opdrachten binnenhaalt vergt veel meer tijd! Dat is ook wat Lauren en Rob in hun video over het leven van een professioneel fotograaf duidelijk maken. Wanneer jij je niet inzet om opdrachten binnen te halen, dan is er gewoon geen inkomen.

Verandering

Als professioneel fotograaf kun je dus niet stil zitten. Je moet continue bezig zijn met klanten werven, maar zo zijn er ook steeds nieuwe platforms en trends waar je rekening mee zal moeten houden. Je bent je continue aan het aanpassen. Het positieve is natuurlijk dat je niet afhankelijk bent van iemand anders en jouw succes geheel in eigen handen ligt. Het is soms dan wel zwaar, maar het is het meer dan waard!

Het leven van een professioneel fotograaf

Foto’s gemaakt door Nadja Geskus
Visagie door Linda Blauw, Bluearts Academy
Model is Joy

Het leven van een professioneel fotograaf

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja