Het grootste fotoboek ooit: 48 kilo

Het grootste fotoboek ooit: 48 kilo

Nadja Geskus 1006 0
Hoe meer fotoboeken, hoe beter toch? Maar dit fotoboek is misschien wel iets te veel van het goede. Het fotoboek van Peter Lik is namelijk zo groot dat het wel 48kg weegt! Niet echt een boek wat je ‘eventjes’ op schoot neemt om te bekijken dus!

Peter Lik

Voor fotograaf Peter Lik is het niet de eerste keer dat hij het middelpunt is van bijzonder nieuws. In 2014 kwam het nieuws dat één van zijn foto’s was verkocht voor $6.500.000,-. Het jaar daarop meldde de New York Times dat Lik voor meer dan 500 miljoen dollar aan prints had verkocht in de loop van zijn carrière. Bizar! Peter Lik is een autodidacte pionier op het gebied van landschapsfotografie. Hij maakt ongelooflijk mooie foto’s van watervallen, etherische bergtoppen en vreedzame woestijncanions.

Het grootste fotoboek ooit

Fotoboek

Het fotoboek 'Equation of Time' van Lik is één van ’s werelds grootste boeken ooit. Het boek is 77x57x16cm , bevat 528 pagina’s en is wel 48kg! Het bevat de beste foto’s van Lik’s 30-jarige carrière.  Als je het bijzondere boek wilt kopen, zal je diep in de buidel moeten tasten. Het gigantische boek is namelijk $2.950,-. Een absurd boek, met een absurde prijs, maar wel erg gaaf om te bekijken!

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja