Het genie Alfred Hitchcock

Het genie Alfred Hitchcock

Nadja Geskus 443 0
Je hebt ongetwijfeld wel eens een van de films van Alfred Hitchcock bekeken. Hij wordt namelijk gezien als één van de beste filmregisseurs ooit. In deze interessante video kom je meer te weten over Alfred Hitchcock en zijn fantastische films. Een must see dus!

Alfred Hitchcock

De Britse Sir Alfred Joseph Hitchcock wordt gezien als een van de beste filmregisseurs ooit. Hij werkte meer dan 50 jaar als filmregisseur. Waarin hij zowel stomme films maakte, als films met geluid. Zijn meest bekende werk is veelal in het thriller genre. The Short Night had Hitchcocks volgende film moeten worden na Family Plot, maar omdat Hitchcock gezondheidsproblemen had, voelde hij zich genoodzaakt om met pensioen te gaan en de film werd daarom nooit voltooid. Alfred Hitchcock overleed op 29 april 1980.

Het genie Alfred Hitchcock

Films

Vanaf eind jaren 20 begon Hitchcock in hoog tempo thrillers te regisseren. Hieronder vielen bijvoorbeeld de klassiekers Blackmail, wat de eerste Britse film was met geluid, The 39 Steps, een spionagefilm, The Man Who Knew Too Much, waarbij een kind ontvoerd wordt, Foreign Correspondent, een spionagefilm die bekend staat als de eerste film over de Tweede Wereldoorlog en nog veel meer! Later vertrok Hitchcock naar Amerika en werkte daar aan nog veel meer topfilms!

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja