Het bijzondere werk van Martin Stranka

Het bijzondere werk van Martin Stranka

Nadja Geskus 1837 2
Fotograaf Martin Stranka heeft een zeer herkenbare stijl van fotograferen. Je pikt zijn foto’s er direct uit. Zijn foto’s draaien meestal om eenzaamheid, wat ook goed terug te zien is. Het 10-jarig bestaan van zijn carrière nadert en Stranka heeft een crowdfunding project opgezet, speciaal daarvoor!

Martin Stranka

Alleen zijn is een tijd om te mediteren, om jezelf te (her)ontdekken. Volgens Stranka kan eenzaamheid een helende uitwerking hebben. 'Alleen zijn in de stilte is eigenlijk een van de gezondste momenten die je met jezelf kunt hebben', aldus Martin. Zijn beelden tonen de spirituele kant van het alleen zijn. In het merendeel van zijn beelden is het onderwerp niet helemaal alleen. Ja, er zijn geen andere personen om hen heen, dat klopt, maar we kunnen zien dat hij of zij altijd wordt omgeven door natuur en dieren, en dat is de schoonheid van dit soort eenzaamheid.

Het bijzondere werk van Martin Stranka

Crowdfunding

Nu het 10-jarig bestaan van zijn beeldende carrière nadert, vraagt Stranka aan iedereen om hem te steunen in een crowdfunding project, om hem zijn 100 pagina dikke fotografie boek te laten publiceren. Zijn boek heet ’10 years’. Het boek bevat gesigneerde foto’s vanuit alle jaren dat hij fotografeerd. Stranka maakt voor zijn werk gebruik van een full-frame Canon EOS 5D Mark III en een Canon EF-24-70mm f / 2.8L II objectief. Alle editing wordt gedaan door middel van Adobe Photoshop CS6. Voor meer van zijn adembenemende werk, kun je terecht op zijn website.

Het bijzondere werk van Martin Stranka

Foto’s gemaakt door Martin Stranka

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja

afbeelding van Fonteijne

Schitterend werk van Martin volg hem al meerdere jaren

afbeelding van info_137231

Geweldige foto met dat hert!