Het beste van de Photokina 2016

Het beste van de Photokina 2016

Senta Bemelman 1182 0
Tussen 20 en 25 september draaide het in Keulen om fotografie bij de Photokina 2016. Dit jaar bracht de fotobeurs wederom veel mooie dslr’s, nieuwe foefjes en beursbabes! Bekijk nu de hoogtepunten.

1: Hands-on Fujifilm GFX

De mirrorless middenformaatcamera van Fujifilm, de GFX, is een van de highlights van de Photokina dit jaar.
Fujifilm is de tweede fabrikant die met een middenformaatcamera zonder spiegel komt. Hasselblad introduceerde onlangs de X1D en de GFX is het Japanse antwoord op die camera. Alhoewel, je kunt aannemen dat ze in Japan al erg lang achter de schermen bezig waren met deze camera, dus welke fabrikant nu eigenlijk als eerste bezig was met een dergelijk systeem, dat is niet duidelijk.

2: Gespot op photokina – YI M1

Natuurlijk zijn alle grote merken aanwezig op photokina, maar soms komen we nog een interessante nieuwe speler tegen. YI, oftewel Young Innovators, is een Chinees bedrijf dat al enige tijd actioncams maakt. Nu komt het bedrijf met een kleine spiegelloze camera die gericht is op iedereen die een stapje verder willen dan fotograferen met hun smartphone.

3: Grootste SD-kaart ter wereld gepresenteerd door Sandisk

Western Digital toont op Photokina een prototype van een 1TB-geheugenkaart. De kaart wordt geproduceerd door SanDisk en zal de SD-kaart met het grootste geheugen ooit worden.

4: Sigma introduceert de 500mm F4 DG OS HSM Sports

Sigma introduceert de 500mm F4 DG OS HSM Sports: het vlaggenschip van Sigma's Sports-lijn. De 500mm is volgens de Japanse fabrikant gemaakt van een extreem sterke en lichte magnesiumlegering en is stof- en waterdicht. De frontlens is voorzien van een water- en oliewerende coating voor een goede bescherming. De grote zonnekap aan de voorzijde is uitgevoerd in een licht materiaal. Aan het objectief zit een statiefhouder die met stops van 90 graden gedraaid kan worden.

5: Photokina beursbabes 2016

Beurzen en babes, een onafscheidelijke combinatie. Je moet toch een manier vinden om je spullen aan de man te brengen. Met een beursbabe vang je de aandacht van de (vele mannelijke) bezoekers.

6: Schneider Kreuznach komt met 45mm f/3.5 in de Blue-Ring familie

Schneider Kreuznach brengt een 45mm f/3.5 op de markt in de Blue-Ring familie.Volgens Phase One is de nieuwe 45mm een universeel te gebruiken objectief, door de veelzijdige brandpuntsafstand.

7: Schneider Kreuznach komt met de snelle 150mm f/2.8 IF

Schneider Kreuznach komt met twee nieuwe objectieven in de Blue-ring-familie voor gebruik op de camera’s van Phase One. Een daarvan is het snelste objectief uit die familie, de 150mm f/2.8 IF.
Het objectief is behoorlijk lichtsterk en is met een diafragma van f/2.8 het snelste objectief uit het assortiment van de Schneider Kreuznach Blue-Ring-familie.

8: Hands-on met de nieuwe Olympus OM-D E-M1 II

De nieuwe OM-D E-M1 II is een van de grote primeurs op de Photokina deze keer. De camera overtuigt volgens de fabrikant zowel op beeldkwaliteit als op snelheid. We mochten de camera alvast kort proberen.

Wat vind jij een absoluut hoogtepunt van de Photokina 2016? 
 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta