Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#9-2016)

Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#9-2016)

Joni Hendrix 1481 0
Het was deze week iets rustiger in fotografieland dan de afgelopen weken, maar toch hebben we weer genoeg nieuws te melden. We zetten de belangrijkste nieuwtjes voor je op een rij!

Op bezoek bij Sony voor de nieuwe G-master objectieven

Afgelopen week waren we op bezoek bij Sony om de nieuwe G-Master objectieven te bekijken. De G-master serie is de nieuwste serie objectieven van Sony waarmee de fabrikant een antwoord geeft op alle kritieken van het hebben van een ‘incomplete’ objectief line-up.

Lees meer...

Nikon roept opnieuw camera’s terug

Anderhalf jaar na de introductie van de D750, roept Nikon een reeks camera's terug voor reparatie. Afgelopen juli riep Nikon al camera's terug die gemaakt zijn in oktober en november 2014 vanwege problemen met de sluiter, en nu breiden ze de terugroepactie uit met camera's gemaakt tussen december 2014 tot en met juni 2015. De sluiter kan niet goed werken, waardoor er schaduwen te zien zijn op sommige foto's.

Lees meer…

Pre-sale toegangskaarten Fotofair gestart

De tweede editie van Fotofair, dat in samenwerking met Kamera Express georganiseerd wordt, vindt plaats op 28 en 29 mei 2016. De voorverkoop van dit evenement is nu gestart. Je betaalt geen €15,-, maar €12,- per kaartje.

Lees meer…

Belangrijkste functies van de Nikon D5 en D500

Nikon is het jaar veelbelovend begonnen. In het begin van het jaar kondigde Nikon haar nieuwe vlaggenschip, de D5 en zijn kleine broertje de D500 aan. Deze camera's waren allebei te proberen op de CP+ beurs in Japan. DpReview.com was aanwezig en zette de belangrijkste nieuwe functies van deze camera's op een rij.

Lees meer…

4K en Post Focus op de Panasonic Convention 2016

Een groot congrescentrum, meer dan duizend gasten en de hele line-up van Panasonic, dat is het recept van de jaarlijkse Panasonic Convention. We waren erbij in Frankfurt en keken uiteraard naar de camera's van het merk.

Lees meer…

Supersnelle SD-kaarten aangekondigd

SD Association heeft een nieuwe versie aangekondigd van de alom bekende SD-kaart. De nieuwe kaarten zijn geschikt voor het opnemen van video in zeer hoge kwaliteit.

Lees meer...

Nikon 1 J5 wint IF Design Award 2016

De Nikon 1 J5 heeft een IF Design Award gewonnen. De systeemcamera met 20,8 megapixelsensor en verwisselbare objectieven heeft een compact ontwerp en een kantelbaar LCD-scherm. De wereldwijde design award is een jaarlijks evenement georganiseerd door International Forum Design Gmbh.

Lees meer...