Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#29 - 2016)

Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#29 - 2016)

Jasper van Bladel 683 0
Zoals iedere week geven we je een overzicht van de zaken die je op cameragebied moet weten. Dit kan hard nieuws zijn, maar ook reviews, achtergronden en andere informatie. Deze week waren er weer enkele interessante artikelen die je terugziet in dit overzicht.

Extreem objectief: Canon 5200mm f/14

We stellen voor: de Canon 5200mm f/14. Een lensdop zo groot als een volwassen putdeksel en een uiterlijk van een raketafweerinstallatie. De Canon is qua omvang het grootste slr-objectief op de wereld en kan scherpstellen op maar liefst vijftig kilometer!

Lees meer

Schneider Kreuznach Blue ring zoomobjectieven

Phase One voegde vandaag twee nieuwe Schneider Kreuznach objectieven toe aan de uitgebreide collectie van objectieven. Deze twee Blue Ring zoomobjectieven zijn voorzien van indrukwekkende glas-elementen, met een diameter van respectievelijk 63mm en 65mm.

Lees meer

Het ultralichtsterke objectief van filmmaker Stanley Kubrick

Filmmaker Stanley Kubrick wilde een scene in een van zijn films maken met alleen maar natuurlijk licht als lichtbron. Niet zo speciaal hoor ik je zeggen? Dat klopt, alleen wilde hij zijn scene filmen in het donker en met maar drie kaarsen. De acteurs zouden verlicht worden door kaarslicht. Dat lukte uiteindelijk met een NASA-objectief met een ultragroot diafragma van f/0.7.

Lees meer

Transcontinenta introduceert XEEN 135mm T2.2

Transcontinenta, Samyang/XEEN distributeur voor de Benelux, introduceert vandaag een nieuw objectief: XEEN 135mm T2.2. Samen met de bestaande XEEN 14mm T3.1, XEEN 24mm T1.5, XEEN 35mm T1.5, XEEN 50mm T1.5 en de XEEN 85mm T1.5, vormen ze een perfecte set van 6 cine objectieven voor het maken van 4K+ producties met een uitstekende beeldkwaliteit en hoog oplossend vermogen.

Lees meer

Zenit Photosniper: letterlijk foto's schieten!

Is het een vogel? Of een vliegtuig? Nee, het is de Zenit Photosniper. Oorspronkelijk voor militairen in het Russische leger ontwikkeld. De Photosniper heeft nogal wat weg van een geweer, en dat is natuurlijk geen toeval. Foto's schieten wordt zo wel heel letterlijk!

Lees meer

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper