Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#26 - 2016)

Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#26 - 2016)

Nadja Geskus 843 0
Zoals iedere week geven we je een overzicht van de zaken die je op cameragebied moet weten. Dit kan hard nieuws zijn, maar ook reviews, achtergronden en andere informatie. Deze week waren er weer enkele interessante artikelen die je terugziet in dit overzicht.

Hasselblad

Zoomobjectief voor Hasselblad X1D zeer onwaarschijnlijk

Vorige week presenteerde Hasselblad met veel furore de X1D. 's Werelds eerste mirrorless middenformaatcamera. Voor dit nieuwe systeem heeft Hasselblad een nieuwe objectievenlijn ontwikkeld waarvan er nu twee objectieven uit zijn. Hoewel Hasselblad heeft laten weten meer objectieven voor de X1D uit te brengen, hebben ze ook laten weten dat dit geen zoomobjectieven zullen zijn.

Lees meer...

Nikon D5

Update Nikon D5 vergroot maximale videotijd

Nikon heeft een firmwareupdate uitgebracht voor het vlaggenschip van de Japanse camerafabrikant. Deze update brengt vier grote verbeteringen naar de D5, waaronder de mogelijkheid om tien keer zo lang te filmen.

Lees meer...

Kleur kalibreren

Kalibreer je kleurprofiel van je beeldscherm

Als je regelmatig foto's bewerkt, en helemaal als je ze ook wil afdrukken, is het heel erg belangrijk om je beeldscherm goed in te stellen. Als je beeldscherm niet de juiste kleuren weergeeft kan het een behoorlijke verrassing zijn als je foto's terugkomen. Ook als je je beeldscherm één keer hebt gekalibreerd is het verstandig om de kleurprofielen regelmatig te checken.

Lees meer...

‘Angels and Demons’ gefotografeerd voor Sensation

‘Angels and Demons’ gefotografeerd voor Sensation

Topfotograaf Reinier van der Aart fotografeerde voor Sensation bekende Nederlanders als Angels and Demons. Yoram de Kock gaf de foto's nog een extra bewerking die het helemaal af maakte.

Lees meer...

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja