Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#23 - 2016)

Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#23 - 2016)

Jasper van Bladel 901 0
Zoals iedere week geven we je een overzicht van de zaken die je op cameragebied moet weten. Dit kan hard nieuws zijn, maar ook reviews, achtergronden en andere informatie. Deze week waren er weer enkele interessante artikelen die je terugziet in dit overzicht.

Super-teleobjectief gemaakt voor NASA te koop

Jim Headley heeft een 1000mm f/4.5 super-teleobjectief te koop staan, die speciaal voor de NASA was gemaakt in 1964. Headley kwam met de aankondiging vlak nadat bekend werd dat Canon patent heeft gevraagd op een van de meest indrukwekkende super-teleobjectieven op de markt.

Lees meerCanon EOS 7D Mark II vs. Canon EOS 80D

Al eerder spraken we over de Canon 7D Mark II, die vergeleken met de Canon 6D. Naar aanleiding van onze poll zetten we de Canon 7D Mark II opnieuw tegenover een camera. Ditmaal tegenover de Canon 80D.

Lees meer

Mercury camera. De eerste universele camera ter wereld

Eén camera, waarmee je zowel digitaal als analoog mee kan fotograferen en met elk objectief overweg kan. Voor veel mensen is het al jaren een droom. De makers van Mercury Works komen nu met de Mercury Camera. De eerste universele camera ter wereld die je volledig kan personaliseren.

Lees meer

Buitenaardse camera wordt werkelijkheid

Een camera die speciaal bedoeld is om sterren, planeten en het heelal vast te leggen, dat klinkt bijzonder. De camera combineert bestaande technieken en komt zo tot een geautomatiseerde manier om optimale beelden te maken. De camera is nog een prototype, maar zal werkelijkheid worden na een geslaagde crowdfundingactie.

Lees meer

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper