Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#7-2016)

Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (2016- #7)

Joni Hendrix 1138 0
Ook deze week was het weer een drukke week in cameraland. Zo introduceerde Canon de PowerShot G7 X Mark II en kondigde Ricoh de Pentax K-1 aan. Hieronder lees je het belangrijkste cameranieuws van de afgelopen week.

Dit is de Ricoh Pentax K-1

Ricoh heeft de Pentax K-1 full-frame DSLR-camera officieel aangekondigd. De camera is voorzien van een CMOS-beeldsensor van 35,9 mm bij 24mm en biedt circa 36,4 effectieve megapixels.

Lees meer…

Canon introduceert PowerShot G7 X Mark II

De in november 2014 uitgebrachte PowerShot G7 X van Canon heeft een nieuwe versie gekregen. De compactcamera is de eerste camera van Canon die voorzien is van een DIGIC 7-processor.

Lees meer…

Update - Gelekte foto's Canon 80D en nieuwe kitlens

Volgens Canonrumors zal de Canon EOS 80D worden aangekondigd tijdens CP+, samen met de nieuwe PowerShot G7 X II en de PowerShot SX270 HS. Inmiddels zijn er al heel wat details en specificaties gelekt.

Lees meer…

ZY Optics kondigt Mitakon Speedmaster 35mm f/0.95 Mark II-objectief aan

Chinese camerafabrikant ZY Optics heeft de Zhongyi Mitakon Speedmaster 35mm f/0.95 Mark II officieel aangekondigd. Het objectief is beschikbaar voor diverse type camera’s met APS-C sensor en kost $599.

Lees meer…

Panasonic Lumix GF8 aangekondigd

Panasonic kondigt twee weken voor CP+ in Japan de Panasonic Lumix GF8 aan. De camera is de opvolger van de GF7 en lijkt er in alle opzichten sterk op.

Lees meer…

Nieuwe objectieven van Sigma en Tamron rond CP+?

Sigma en Tamron kondigen in de week voor de Japanse CP+ nieuwe objectieven aan. De camerafabrikanten maakten het nieuws bekend door middel van mysterieuze foto's op social media.

Lees meer…