Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#14-2016)

Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#14-2016)

PieterMolenaar 972 0
Iedere week geven we een overzicht van het belangrijkste cameranieuws. Deze week nieuws van Hasselblad met de nieuwe H6D-modellen en een nieuw, compactere Hasselblad in de stijgers, een patent van Canon voor een dubbel uitgevoerd beeldstabilisatiessyteem, een nieuwe 65mm Art-objectief van de Lomography Society, werd de Huawei P9 onthuld en testen we de Nikon D5.

Ook deze week is er weer genoeg cameranieuws de revue gepasseerd. Hieronder vind je de belangrijkste hardwarenieuwtjes van week 14.

Canon vraagt patent aan op dubbele beeldstabilisatie

Deze week werd bekend dat Canon in Japan een patent aangevraagd heeft op een beeldstabilisatiesysteem in een objectief met twee corrigerende optische elementen. Hierdoor zou een nog betere beeldstabilisatie bereikt worden. Panasonic en Olympus hebben al een dergelijk systeem, maar daarbij werken beeldstabilisatie van het objectief en dat van de beeldsensor in de camera samen.

Lees meer...

Uit ons lab: dynamiek Nikon D5 in de praktijk verrassend goed

Nikon was zo vrij geweest ons de nieuwe Nikon D5 te sturen en we konden het niet laten alvast wat resultaten te laten zien. Dat het dynamisch bereik bij lagere iso-waarden wat achterbleef was al bekend, maar dat het bij hogere iso-waarden zo goed stand hield stemt zeer hoopvol.

Lees meer...

Hasselblad kondigt H6D-100c- en H6D-50c middenformaatcamera's aan

Hasselblad kondigde deze week zijn nieuwe H6D-serie, bestaande uit de modellen H6D-100c en de H6D-50c. Zoals de naamgeving al doet vermoeden heeft de eerste een 100-megapixelbeeldsensor, terwijl in de H6D-50c een 50-megapixelvariant gebruikt wordt. De sensor bij de H6D-100c is iets groter dan bij de H6D-50c, evenals het dynamisch bereik van 15 stops.

Lees meer...

Orah 4i streamt 360-graden video live in 4K

Het is jammer dat Orah 4i niet waterdicht is, maar de 360-graden camera voorzien van vier Sony Exmor-camera's is in ieder geval vanwege de metalen behuizing wel stevig. Via de ethernetpoort kan de Orah 4i live in 4K 360-graden-video streamen. Naast zijn prestaties is ook de prijs groot: als introductieaanbod geeft de fabrikant een prijs op van 1795 dollar.

Lees meer...

Nieuw Art-objectief van Lomography Society

De Lomographic Society is een Kickstarter-campagne begonnen voor een nieuwe Art-objectief met een brandpuntsafstand van 65mm. Het handgemaakte Daguerreotype Achromat Art-objectief verwijst terug naar het beging van objectiefontwerpen en biedt met metalen insteekplaatjes de mogelijkheid om onscherpe lichtbronnen een specifieke vorm te geven.

Lees meer...

Huawei P9 onthuld in Londen

De Huawei P9-smartphone is een feit. De dubbele camera is ontworpen in samenwerking met Leica. De ene camera kan alleen zwart/wit-foto's maken, terwijl de andere alles in kleur vastlegt. De zwart/wit-camera doet gelijk denken aan de Leica Monochrom-modellen. Door middel van laser, fasedetectie en contrast wordt de autofocus snel en nauwkeurig vastgesteld.

Lees meer...

Nieuwe 'slimme' intervallometer op Kickstarter

De 'the View' is een Kickstarter-project voor een slimme intervallometer. Het apparaat maakt het onder meer mogelijk je camerainstellingen op afstand te wijzigen via een smartphone. Ook kan de intervallometer met de Intelligent Automatic Ramping-feature omgaan met veranderende belichting gedurende de timelapse.

Lees meer...

Panasonic kondigt Lumix GX80 aan

De nieuwe Lumix GX80 van Panasonic is het kleinere broertje van de GX8. Het bedrijf heeft het laagdoorlaatfilter voor de 16-megapixelbeeldsensor weggelaten, een opklapbare flitser toegevoegd en een stillere sluiter ontwikkeld. De evf kan bij de GX80 niet meer te kantelen, maar heeft wel een lekkere hoge resolutie.

Lees meer...