Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#11-2016)

Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#11-2016)

PieterMolenaar 1162 0
Ook deze week is er weer genoeg gebeurd op cameragebied. Zo diende zich een nieuwe fabrikant van objectieven aan met een interessante ultragroothoek, kondigde Leica officieel de 90-280mm aan voor zijn Leica SL, kwam Venus Optics met een 'dromerige' portretobjectief en maakte Nissin flitsers van Canon en Nikon tot zijn 'slaaf'. We zetten de belangrijkste nieuwtjes hieronder voor je op een rij!

Irix kondigt 15mm f/2,4 ultragroothoek voor fullframe aan

Nieuwkomer Irix heeft op The Photography Show in Birmingham zijn eerste producten aangekondigd. Het gaat om een 15mm f/2,4-ultragroothoekobjectief in twee varianten met handmatige scherpstelling. De twee modellen zijn eind lente beschikbaar voor Canon EF, Nikon F en Pentax K.

Lees meer...

Revl Arc 4K-actioncam heeft ingebouwde leveling gimbal

Een startup heeft op een crowdfundingproject opgestart voor een 4K-actioncam met een ingebouwde, gemotoriseerde gimball om de horizon continu te rechten. De Revl Arc kan video live streamen, terwijl een app de gebruiker editwerk uit handen moet nemen.

Lees meer...

Eerste foto's Olympus E-PL8 uitgelekt

Op de geruchtensite Digicame.info zijn de eerste foto's te zien van de Olympus E-PL8-systeemcamera. De verwachting is dat de Japanse camerafabrikant het nieuwe model binnen enkele weken officieel aan zal kondigen.

Lees meer...

Leica kondigt officieel 90-280mm-objectief aan voor Leica SL

Het 90-280mm-objectief werd al getoond bij de introductie van de Leica SL-systeemcamera, maar was nog niet officieel geïntroduceerd. De loeizware Leica APO-Vario-Elmarit-SL 90-280mm F2.8- 4 is vanaf 24 maart beschikbaar en gaat 6395 dollar kosten. Een Nederlandse adviesprijs is nog niet bekendgemaakt.

Lees meer...

Sony patenteert add-on selfiecamera voor smartphones

Sony heeft een patent aangevraagd voor een add-on cameramodule voor smartphones speciaal gericht op het maken van selfies, zo meldt Egami. Het concept doet denken aan de QX-cameraserie die Sony tussen 2013 en 2014 uitbracht.

Lees meer...

'Zeiss breidt dit jaar Milvus-objectieflijn uit met 135mm f/2-model'

Het gerucht gaat dat Zeiss binnenkort zijn Milvus-lijn van objectieven dit jaar uitbreidt met een 135mm f/2-model. Het zou gaan om een Apo Sonnar-ontwerp. Momenteel is 100mm de grootste brandpuntsafstand in de Milvus-serie.

Lees meer...

Venus Optics komt met 'Bokeh Dreamer' portretobjectief

De Chinese fabrikant 'Venus Optics' heeft een nieuw objectief speciaal geschikt voor portretfotografie aangekondigd. De Laowa STF 105mm f/2 heeft een uniek optisch design voor extra aantrekkelijke 'bokeh'.

Lees meer...

Nissin brengt radio-ontvanger uit voor Canon- en Nikon-flitsers

Nissin heeft een radio-ontvanger aangekondigd waarmee het mogelijk is om rapportageflitsers van Canon en Nikon draadloos aan te sturen via radiogolven. De ontvanger is hiervoor uitgerust met een standaard flitsschoen. Met twee draaiknoppen kan gekozen worden voor een flitskanaal of -groep. 

Lees meer...

Sigma 150-600mm krijgt firmwareupdate voor snellere scherpstelling

Sigma heeft nieuwe firmware uitgebracht voor de Contemporary- en Sports-varianten van zijn 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM-telezoomobjectief. Deze firmwareupdate zorgt er volgens Sigma voor dat, afhankelijk van de schietomstandigheden, de objectieven 20 tot zelfs 50 procent sneller kunnen scherpstellen.

Lees meer...

Foto toont dubbele cameramodule van mogelijke iPhone 7 plus

De geruchten omtrent de dual camerafunctie van de iPhone 7 plus lijken steeds meer werkelijkheid te worden. In Taiwan is een foto opgedoken waarop naar alle waarschijnlijkheid de cameramodule is te zien met de twee verschillende objectieven: eentje voor groothoek en de ander voor een ingezoomd beeld. 

Lees meer...

Professional Imaging 2016

De grootste fotografiebeurs in Nederland kwam al aan bod in het nieuwsoverzicht van vorige week, maar toen betrof het de vooraankondiging. De crew van DIGIFOTO Pro was er maandag zelf bij en deed verslag van de nieuwste camera's en objectieven.

Lees meer...