Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#10-2016)

Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#10-2016)

Senta Bemelman 1174 0
Het was weer een opvallende week in fotografieland met nieuwe aankondigingen en een verrassende samenwerking van twee fotografiebedrijven. We zetten de belangrijkste nieuwtjes voor je op een rij!

Canon komt met EOS 1300D met wifi

Dit nieuwe instap model van Canon heeft naast de gebruikelijke opnamestanden ook een Scene-intelligent modus. Waardoor zelfs mensen die nooit een camera opgepakt hebben uit de voeten kunnen met de EOS 1300D. De 18 megapixel sensor op APS-C-fotmaat levert een hoge beeldkwaliteit op. Bovendien kun je de op dslr ook gebruik maken van wifi.

Lees meer...

Ontdek Amsterdam met de Urban Photo Race

Tot 20 maart kun jij je als early bird inschrijven voor de Urban Photo Race in Amsterdam. De Urban Photo Race is een eendaagse fotowedstrijd, waarbij je samen met andere fotografen door de stad trekt en unieke foto’s maakt. Het doel is om achttien foto’s te verzamelen, verdeeld over zes series. De wedstrijd is op 11 juni 2016.

Lees meer...

Nieuw draadloos flitssysteem van Sony

Sony presenteerde op de WPPI bruiloft- en portretfotografiebeurs haar nieuwe draadloos flitssysteem. Dit systeem bestaat uit twee componenten, een draadloze afstandsbediening (FA-WEC1M)  en een ontvanger (WRR1).

Lees meer...

Professional Imaging 2016 - 12,13 en 14 maart

Op zaterdag 12 maart is de aftrap van de Professional Imaging 2016. Bij deze fotobeurs kunnen fotografieliefhebbers op 12, 13 en 14 maart terecht voor inspirerende lezingen of fotogear. Dit jaar is Amerikaanse fotograaf Joel Grimes de hoofdspreker op het jaarlijkse evenement.

Lees meer...

Kamera Express en Foka gaan samen verder

Concurrenten Kamera Express en Foka (Rotterdam) gaan samen verder. De fotografiebedrijven bundelen hun krachten en hopen een voordeel te behalen met deze keuze.

Lees meer...

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta